Aslen Afyonkarahisar Bayatlı olan Kemal Cirit’in, Sinop’a vali olarak atanması memleketinde sevinçle karşılandı. Vali Cirit, devletin ve milletin emrinde olduğunu söyleyerek, “Bizler milletimizin çizdiği yolda, milli iradenin gereği neyse onu yapacak şekilde görevimizin başındayız” dedi.
Vali Cirit, darbe soruşturması kapsamında Sinop’un görevden alınan Valisi Yasemin Özata Çeyinkaya’nın yerine atanmıştı. Aslen Afyonkarahisar’ın ilçesi Bayat’a bağlı Derbent köyünden olan Cirit’in Sinop’a vali olması memleketinde büyük takdir topladı.
İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan Cirit, darbe girişimi kapsamında görevden alınarak merkeze atanan Çetinkaya’nın yerine, Sinop Valisi olarak atandığını hatırlattı.
Açıklamasında “darbe girişimi ve sonrasında yaşananlara değinen” Cirit, milletin genel iradesine kast eden hainlerin bertaraf edilmesi noktasında kamunun tüm birimlerinin ve onların yöneticilerinin sağlam bir duruşla gerekenleri yapmakla mükellef olduğunu kaydetti.
Sabah makamında akşam halkla sahada...
Cirit, “Bizde Sinop’ta bu kalkışmanın olduğu gecenin sabahı buraya görevlendirildim, Sinop Valiliğine görevlendirildim. Bu alanda görev yapacak tüm kamu görevlileri ve sahada nasıl kalkışmayı birçok ilimizde canları pahasına ortaya koyarak çıkan milletimizle birlikte akşamları da sahalarda olmak kaydıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, İç İşleri Bakanımızın direktifleri doğrultusunda gerekenleri yapmaktayız. Ve bu konuda en küçük endişeye mahal verecek tutuma da müsaade etmiyoruz. Tabu şunu da söylemem lazım; milletimiz hiçbir konuda endişe buyurmasın çok kısa sürede bertaraf edildi, bu milletin aziz evlatları tarafından. Tabi haini bol bir tarihten geçmişe sahip olmakla birlikte bu milletin İlkokul mezunu bile olsa, hiç okuma ve yazma bilmiyor bile olsa ferasetiyle, aklıselimiyle, vatan sevgisiyle bu kalkışma yapanlara gereken cevabı öncelikle milletimiz verdi. Dolayısıyla bizlerde milletimizin çizdiği yolda milli iradenin gereği neyse onu yapacak şekilde görevimizin başındayız. Bende burada daha 3. günüm. Burada gerekenleri bizlerde takip ediyoruz. İşte açığa alınan kamu görevlileri çok kısa sürede adli birimlere intikal ettirerek gerekenleri sonuçlandırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Eski valinin bakanlık emrine alındığını da sözlerine ekleyen Vali Cirit, eşinin İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı olduğunu ve onunda dün akşam itibariyle tutuklandığını bildirdi.
Cirit ayrıca en güzel sınavı veren illerden birisinin Afyonkarahisar olduğuna dikkat çekerek, “Benimde kendi memleketim olduğu için rahatlıkla söyleyebilirim. Oradaki hemşehrilerimize selamlarımızı iletiyoruz” dedi.