İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Cumhuriyete, demokrasiye, insan haklarına ve özgürlüklere tavizsiz biçimde sahip çıkmaya devam edeceklerini açıkladı.
Dün akşam saatlerinde TSK’nın içerisinden bir grup askerin kalkışma yapmaya çalışmasının ardından İstanbul Kemerburgaz üniversitesi Senatosu olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi.
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nin düzenlediği olağanüstü toplantıdan sonra yapılan açıklamaya göre; "Aziz Türk Milleti’ne. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana en alçakça saldırılardan birine 15 Temmuz 2016’da uğramıştır. Devletimizin kurumlarına sızmış bir ihanet şebekesinin gözü dönmüş mensupları devletimizi ve milletimizi hedef alan hain bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Bu menfur kalkışma, milletimizin, Meclisimizin ve Hükümetimizin azim ve iradesi, ülkesine gönülden bağlı kahraman güvenlik güçlerimizin fedakar çabaları ile önlenmiştir.
Türkiye Tarihi’nin en zor ve en acı günlerinden birini geride bırakırken, milletimiz Cumhuriyete ve Demokrasiye olan inancını bir kez daha güçlü bir şekilde kanıtlamış bulunmaktadır. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete, demokrasiye, milli iradeye ve özgürlüğümüze kast edenleri İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi mensupları olarak en sert şekilde kınıyoruz. Bu eyleme kalkışanlarla, onların yurtiçi ve yurtdışındaki uzantılarının adalet önünde hak ettikleri cezayı alacaklarına olan inancımız tamdır.
Bu menfur girişimi başarısızlığa uğratmak için çaba gösterirken hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimizin 15 Temmuz 2016 alçak eylemine karşı gösterdiği direniş sadece şanlı Türk tarihinde değil dünya demokrasi tarihinde de altın harflerle yad edilecektir.
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesiolarak dün olduğu gibi bugün ve yarın da Cumhuriyetimize, demokrasimize, insan haklarına ve özgürlüklere tavizsiz biçimde sahip çıkmaya devam edeceğiz. Milletimize saygılarımızla duyururuz" ifadeleri yer aldı.