Hem pratik hem de sağlıklı tarifler için ceviz kullanımını destekleyen “Ceviz ile Pratik ve Sağlıklı Tarifler” yarışması gerçekleşti.
1 Haziran Çarşamba günü California Walnut Comission tarafından Elif Korkmazel’in sunumu ile gerçekleşen yarışma için finale kalan 5 yarışmacı en pratik ve en sağlıklı cevizli tarifi sunmak için birbirleriyle yarıştılar.
Değerli yorumları ile jüriye renk katan Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger, Sofra Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Esra Düzdağ, Executive Şef Cavit Ünal ve Radisson Blu Hotel Şişli Executive Şefi Fikret Özdemir, yarışma süresince katılımcılara destek olarak pratiklik ve sağlık yönünden faydalı bilgiler verdiler. Cevizin tüm yemişler arasında en yüksek Omega 3 ve polifenol içeriğine sahip olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Özger, cevizin aynı zamanda protein ve sağlıklı yağların doğal bir kombinasyonu olması dolayısıyla özellikle çocuk beslenmesinde de faydalı olduğunu belirtti. Alfa Linolenik Asit - Omega 3 açısından zengin bir kaynak olan cevizi yarışmacılar tariflerinde kullanarak hem sağlık yönünden hem de çiğ olarak tüketilebilen yaygın bir kuruyemiş olması dolayısıyla pratiklik açısından jüriden puan kazanmaya çalıştılar.
Cevizli ve Kişnişli Kabak Salatası ile katılan Leyla Kılıç, yarışmayı birincilikle tamamladı. Cevizli Ton Balıklı Salata ile Yuliya Yasemin Alacan ikinci ve Cevizli Kereviz Salatası ile yarışan Cansu Çavik ise üçüncü sıraya yerleşti. Mantarlı Cevizli Omlet sunumu ile Gülsüm Çelikkaya dördüncü seçilirken, Cevizli Tavuklu Salata tarifi ile Nalan Damadoğlu Güngörer ise yarışmayı beşinci sırada tamamladı. Yarışmacıların ödül töreninin ardından jüriye plaket ve hediyelerinin verilmesiyle yarışma son buldu.