Rize’de çay bahçesine giden yolu kendi çabaları ile araba yoluna çeviren Halil Dinç’in sesini hayırsever bir iş vatandaş duydu.
Rize’nin Çayeli ilçesi Gürgenli Köyü’nde bulunan beyninden ve ayağından iki büyük ameliyat geçiren 51 yaşındaki Halil Dinç, kendisine ait çay bahçesine yol yapmak istedi. Maddi yönden sıkıntısı olduğu için iş makinesi temin edemeyen Dinç, birçok ilgili makama başvurması sonrası hiçbir cevap alamadı ve kendi çabasıyla kazma ve kürek ile yol kazdı. Halil Dinç’in sesini duyan bir hayırsever iş adamı iş makinesi temin ederek Halil Dinç’in gücü yetmediği bölgeleri yaptırarak yolun tamamlanmasına destek oldu.
Kendisinin ve yolu yaptıran hayırsever vatandaşın da hasta olduğunu ve tedavi gördüğünü ifade eden Dinç, ‘’Ağabeyimiz çok uğraştı sağ olsun. Kendisi şuanda Tekirdağ’da hastanede tedavi altında. Yol için bütün maddi durumumuzu karşılayıp bize iş makinesi temin etti. İki ay uğraştım kazmaya başladım. Sesimizi hayırsever bir ağabeyimiz duydu. Yol ile ilgili her şeyi yaparak yolumuzu tamamladık. Yolun geçtiği malın bir kısmı köyümüzde bir başka kişinindi ve bize izin vererek yolumuzun devamını getirdik. Allah herkesten razı olsun’’ dedi.