Manavgat Kültür ve Yaşam Derneği (MAYDER), kermesten elde edeceği gelirle görme engelliler için sesli kitap kütüphanesi kuracağını bildirdi. MAYDER Başkanı Ezgi Bahçealtı, yaptığı açıklamada,Türkiye’nin en büyük sesli kütüphanesini oluşturmak için çalışma başlattıklarını söyledi.
Görme engelliler yararına sesli kitaplar alarak, kütüphane oluşturmak için el emeği göz nuru eşyaları kurdukları Hayal Atölyesi'nde üreterek açacakları kermesle satışa çıkacaklarını belirten Bahçealtı, kermesten elde edilen gelir ile de görme engelliler yararına sesli kitap alınarak, sesli kütüphane oluşturulacaklarını kaydetti.
En büyük hayalinin Türkiye'nin en büyük sesli kütüphanesini Manavgat'ta kurmak olduğunun altını çizen Bahçealtı, "Bunun için yola çıktık, görme engelli kardeşlerimiz için, engelleri kaldırmak için, karanlığı seslere, sesleri ışığa dönüştürmek için, kitaplar konuşacak bizler susacağız. Hayal atölyesi etkinliğimizle amacımız el emeği göz nuru umutlarımızı, neşemizi, azmimizi işleyip ve hayata geçirdiğimiz ürünlerimizle alacağımız sesli kitaplar görme engellilere ışık olacak. Türkiye’nin dört bir tarafına görme engelli kardeşlerimize ücretsiz kitap gönderebileceğimiz en büyük sesli kütüphanesini kurmak için herkesi desteğe bekkiyoruz. " dedi.