ADANA (AA) - Adana’da uyuşturucu davasına ilişkin keşif yapan personele yönelik el yapımı patlayıcıyla düzenlenen ve biri hakim üç kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin adliyeye sevk edilen zanlının yanı sıra terör örgütü PKK yandaşlarınca düzenlenen gösteride gözaltına alınarak adliyeye çıkarılan 22 kişiden 3’ü tutuklandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bu ay düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 23 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, cumhuriyet savcılığındaki sorgularının ardından nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Mahkeme heyeti, adliye personeline el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenleyenler arasında bulunduğu ileri sürülen ve "silahlı terör örgütü üyesi olma", "uyuşturucu satışı yapma" ile "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma" suçlarından aranan Davut Esen’in (22) de aralarında bulunduğu 4 zanlıyı tutukladı.

Aralarında çocukların da yer aldığı diğer 19 şüpheli, yurt dışı yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

- Uyuşturucu operasyonunda yakalanmıştı

Uyuşturucu davasıyla ilgili 17 Ekim’de Hürriyet Mahallesi'nde keşif yapan adliye personeline el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda, bir hakim ve iki kişi hafif yaralanmış, personelin kullandığı araçta hasar oluşmuştu.

Şüpheli Davut Esen ise 18 Kasım’da Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, merkez Seyhan ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde düzenlediği uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında saldırıyı düzenleyenler arasında olduğu ileri sürülen Hayrullah T. de tutuklanmıştı.

- İzinsiz gösterilerde gözaltına alınmışlardı

HDP eş genel başkanları ve bazı milletvekillerinin tutuklanması bahane edilerek düzenlenen izinsiz gösterilere katıldığı ileri sürülen 22 şüpheli, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bu ay gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınmıştı.