Kıbrıs Gazileri, darbe girişimi sonrası Cacabey Meydanı’nda gerçekleşen demokrasi nöbetine 15. gününde de destek verdi.
Madalyaları ve gazi kıyafetleri ile Cacabey Meydanı’na gelen Kıbrıs Gazileri, demokrasinin vazgeçilmez olduğunu vatan hainlerinin ise cezasız kalmaması gerektiğini söyledi.
Türkiye’de yıllarca oynanan kirli oyunun 15 Temmuz da ortaya çıktığını belirten ve 1974 Kıbrıs Harekatında vatan savunması yaptıklarını anlatan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Kemal Parlak, Fetullahçı örgüt üyelerinin saldırısıyla karşı karşıya kalındığını söyledi.
Dernek Başkanı Parlak, “15 Temmuz darbe girişimi milletimize ve Silahlı Kuvvetlerimize yapılmış bir ihanettir. Emniyet Teşkilatı, Silahlı Kuvvetler bizlerin göz bebeğidir. TBMM’inde siyasi temsilciler tek yürek olarak darbe girişimine karşı milletine sahip çıkmışlardır.” dedi.
Darbe girişiminin millet tarafından engellendiğini ifade eden Muharip Gaziler Derneği Başkanı Parlak, “Darbe teşebbüsünün başarısızlıkla sonuçlanmasında Emniyet Teşkilatı ile birlikte millet birincil rolü oynamıştır. 79 milyon tek yürek olmuştur. Bundan sonraki süreçte de Türkiye’de millet hep birlikte hareket edecektir. Türk, Kürt, Çerkez, Laz, Boşnak hep birlikte tek yumruk halinde hainlerin planını bozuk millet olarak üzerimize düşen görev neyse de onu yapacağız.”diye konuştu.
Cacabey Meydanında kıyafetleri ve madalyaları ile ilgi odağı haline gelen muharip gaziler, demokrasi alanında nöbetlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci çağrısına kadar devam da edeceğini bildirdi.