Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Kilis’e bugün düşen roketlerin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu yerleri tespit ederek imha ettiğini söyledi.
Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Suriye tarafından atılan roketler nedeniyle yaralanan vatandaşları hastanede ziyaret etti. Hastane çıkışı açıklamalarda bulunan Vali Tapsız, bugün atılan roketlerle 4 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyerek, “Bugün saat 14.40’tan itibaren Kilis şehir yerlerine Suriye tarafından 4 roket atıldı. Bu roketler sonucu 4 Suriye vatandaşı hayatını kaybetti. Bunlardan biri 53 yaşında, diğerleri ise maalesef Suriye’de savaştan kaçıp Kilis’te yaşayan bir ailenin evine düştü. 3 küçük yavrumuz burada hayatını kaybetti. 6 yaralımız var, bunlardan 5 Suriye vatandaşı, birinin durumu ağır, diğerleri ise hafif yaralı” dedi.
Vali Tapsız, hemen karşılık verildiğini belirterek, “Bu yerler tespit radarlarıyla anında tespit edilip ateş destek unsurlarıyla anında ateş altına alınıyor ve oralar imha ediliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hiçbir şey yapmadığı asılsızdır. Vatandaşlarımız şundan emin olsun anında TSK bu yerleri imha ediyor” şeklinde konuştu.