Kilisli kadınlar sosyal paylaşım siteleri üzerinden bir araya gelerek, Suriye sınırında terör örgütü IŞİD ile mücadele eden Mehmetçiğe ev yemekleri gönderdiler.
Kilisli ev hanımı Tuba Karakuş liderliğinde sosyal paylaşım siteleri üzerinden bir araya gelerek, IŞİD ile mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının yanlarında olduklarını göstermek isteyen kadınlar, başlattıkları ’Mehmetçiğe ev yemekleri’ kampanyasıyla yöresel yemekler hazırlayıp sınır hattında görev yapan Mehmetçiğe gönderdi.
Öğretmenevinde toplanan kadınlar adına açıklama yapan Tuba Karakuş, kampanyanın bu kadar yankı oluşturacağını tahmin etmediğini ifade ederek, “Kampanyamıza bütün halk sahip çıktı, sadece Kilis’ten değil, Türkiye’nin dört bir tarafından büyük destek verildi. Bir çok kimse bize ulaşarak destek oldular. Ordumuzun yanındayız. Her zaman ordumuzun yanındayız. Allah tüm askerlerimizi bağışladı. Şuana kadar 300 Kilisli aile yemek yaparak getirdi" dedi.
Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ise bu organizasyonun çok önemli olduğunu ifade ederek, “Bu bir taraf belirlemedir. Tarafın nerede olduğunu göstermektir. Yoksa ordumuzun burada pişen yemeklere gönderilen yiyeceklere çok ihtiyacı olduğundan değil, devletimiz güçlü, devletimiz ayakta, devletimiz ordusuna da milletine de sahip, ama Kilis halkı özellikle şunun altını çize çize söylüyorum, her zaman ‘Türkiyle, Kürdüyle, Arapıyla devletinin yanında yer almıştır. Gerek Kurtuluş Savaşı’ndan önce gerekse Kurtuluş Savaşı yıllarında gerekse ülkenin zor durumlara düştüğü zamanlarda her zaman Kilis halkı, devletin yanında yer almıştır. Kilisli bayanların yaptığı bu örek davranış şunu gösteriyor ki, bütün Türkiye buna ihtiyaç his ediyor. Bütün Türkiye yanlarında olduğunu his ettiriyor. Kendi ordusunun yanında olduğunu gösterin bu ulvi duygu için teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Mehmetçiğe ev yemekleri kampanyası programında Gaziantep 1. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Alpaslan Kılınç, 2’nci Hudut Tabur Komutanı Piyade Yarbay Hüseyin Şengel ile askerler hazır bulundu.