Büyük Beden Giyim Firması sahibi Görkem Gölbaşı büyük beden giymenin püf noktalarını anlattı.
Kadın ya da erkek hızla değişen moda trendlerini uygulamadan önce kendi bedenini iyi tanımalı ve gözlemlemelidir” diyen Gölbaşı, “Büyük bedene sahip olan insanlarda doğru büyük beden giyim http://www.rmgbuyukbeden.com/ stratejisi; doğru parçalarla doğru renkleri bir araya getirip, zarif ve şık görünüm elde etmektir. Büyük beden sahip olan kişiler vücutlarında güzel buldukları bölgeleri ortaya çıkartacak kıyafetleri tercih ettiği takdirde sorunlu olan bölgeleri arka plana atarak algılarla oynayabilir ve şıklık yakalayabilir” dedi.
KIYAFET SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Siyah rengin zayıf gösterdiğini söyleyen Gölbaşı, “Kiloları kamufle etmek amaçlı A formunda kıyafetler tercih edilebilir. Fazla kiloya sahip olan bireyler düşük bel pantolonları giymemelidir. Kalın bele sahip olan kişiler ince bir kemer kullanmalıdır. Üst bedeni uzatıp ve ince bir görünüm elde etmek için V yaka bluzler tercih edilmelidir. Kol, ayak bilekleri ve boynu açıkta bırakan kıyafetler ile her zaman daha zayıf görünüm elde edilir. Büyük bedene sahip bireyler üst giyimde desenli tercih ettiği takdirde alt giyimde koyu ve tek renk tercih etmelidir. Enine çizgili ve büyük desenli kıyafetlerden uzak durulmalıdır. Kıyafet satın alırken bir beden büyük ya da dar almamaya özen gösterilmelidir” şeklinde konuştu.
“KiLOLAR DOĞRU KIYAFET TERCİHİYLE SAKLANABİLİR”
Fazla kiloları ortaya çıkarıp çıkarmamak kişinin kendi elinde olduğunu ifade eden Gölbaşı, “Fazla olarak düşünülen kilolar doğru kıyafetler tercih edilerek saklanabilir. Vücudun belden yukarı olan bölge kilolu, bacaklar ince ise; tercih edilen kıyafetin üst kısmını daha sade ve zarif kumaşlardan seçilmelidir. Belden aşağıda olan bölge için ise detay ve hareket kullanarak dikkat vücuttaki ince olan bölgeye çevrilmelidir. Şayet belden yukarı olan bölge ince, basen bölgesi geniş ise; kadınlar bu durumda kalem veya çan etekler denenebilir. Fazla kiloları renkler değil kıyafetin kesimleri belirler. Bu nedenle açık renkli kıyafetlerden korkulmamalıdır. Büyük beden giyinen bireyler fazla desenli modellerden uzak durmalıdır. Zira fazla desenli kıyafetler kişiye daha iri ve geniş bir görünüm verecektir” açıklamalarını yaptı.
BÜYÜK BEDEN GİYMENİN PÜF NOKTALARI
Pantolonun kumaşı eğer dökümlü değilse düz inen pantolonları tercih edilmelidir. Kalçadan aşağı boru gibi inen kot ve kumaş pantolonlar tercih edilmelidir. Boyuna çizgili pantolonlar daha ince göstermektedir. Eğer kişi hem büyük bedene hem de kısa boya sahip ise pantolonun boyu bileğe kadar inmelidir. Dökümlü kumaştan yapılan pantolonlar büyük beden giyinenler için daha çok uygundur. Yandan biyeli pantolon da kalçayı ikiye böldüğü için daha ince bir görünüme kavuşturmaktadır. Uzun ceket giyilmelidir. Uzun ceket kalçaları gizlemenin de en güzel yoludur. Ceket içine giyilen bluz, atlet, bustiyerin yakası da açık olmamalıdır. Çünkü uzun yaka ince görünüme kavuşturacaktır.
“Elbise ve etekler vücudun güzel bölümlerini daha çok öne çıkarmaktır” diyen Gölbaşı şunları kaydetti;
“ Armut tipi olarak bilinen vücut tipine sahip olan kadınlar A kesimli ya da çan kesimli elbise ve düz etekler tercih etmelidir. V yakalı kıyafetler diğer yaka tiplerine sahip kıyafetlere oranla daha ince göstermeye yardımcıdır. Genellikle çok açık ve neon olarak bilinen renkler yerine koyu renkte kıyafetler tercih edilmelidir. Kalça bölgesi geniş ise kısmi transparanlık ve göğüs dekoltesi dikkati kalçalardan çekecektir. Büyük göğüsler için en büyük hata, göğüsleri taşıran bir sutyen tercih etmektir. Göğsü toparlayıcı sutyenler tercih edilmelidir. Kıyafetin üzerinizdeki her bir cep, düğme veya nakış büyük bedene sahip bireyi daha iri gösterecektir. Bu nedenle bahsi geçen aksesuarlardan uzak durulmalıdır. Göğüste amblem, logo ve diğer baskılar da tıpkı cep, düğme veya nakış gibi iri görünüm verecektir. Amblem ve logo baskılı kıyafetler giyilmemelidir. Göğüs üzerindeki desenler dağınık görünüm verir. Büyük bedende hedef iyi olan bölgeye yoğunlaşmaktır. Dağınık görünüm ile bu hedeften uzaklaşılır. Bel bölgesinde biten tişört giyilmemeli ve bel çantası kullanılmamalıdır. Zira bu tercihler vücut pozisyonunu bozmaktadır. Moda dahi olsa büyük çantalar kullanılmamalıdır. İri, sarkıntılı küpeler ve kolyeler yerine daha ufak boyutta takılar tercih edilmelidir”.