MERSİN (AA) - Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele programı kapsamında Mersin'de bir kıraathanede erkeklere eğitim verildi.

Eğitim, Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB) tarafından kabul edilen ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Mersin Toroslar Belediyesi ile Kocaeli Barosu'nun destek verdiği "Değişim Atölyesi Projesi" kapsamında Toroslar'daki bir kıraathanede gerçekleştirildi.

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Proje Koordinatörü Şebnem Dal Üzülmez, eğitimde yaptığı konuşmada, Türkiye'de çok uzun yıllardır faaliyet gösterdiklerini, şu anda 19 ilde örgütlendiklerini ve 40 kulüpleri olduğunu söyledi.

Kadınların ve kız çocuklarının toplumsal refahını artırmak ve haklarını korumak için çalıştıklarını belirten Üzülmez, şöyle konuştu:

"Değişim Atölyesi Projesi' kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında Avrupa Birliği'nden (AB) hibe almaya hak kazanmış bir projedir. Bu kadına şiddet meselesi çok tartışılan bir konu. Bununla ilgili uzun yıllardır bir sürü insan çalışıyor. Kurumlar, kuruluşlar çalışıyor ama dünyanın hiçbir yerinde henüz kadına yönelik şiddet ne yazık ki bizim istediğimiz gibi fark edilir oranda azalmadı. Şiddet dünyanın her yerinde var. Kadına yönelik şiddet dünyanın her yerinde var ve ne yazık ki buna bir anda bıçakla keser gibi kesecek bir proje yapmanın yolu yok. Nereden bakarsanız bakın yolumuz bir yerde eğitime çıkıyor. Biz ancak öğrendikçe, öğrendiklerimizi uyguladıkça yaptıklarımızın ve yapmadıklarımızın ne kadarı doğru ne kadarı yanlış bunu bildikçe biraz yol alabileceğiz. Yapmaya çalıştığımız da aslında bu."

Projenin İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Ankara, Kocaeli ve Gaziantep'te uygulandığını bildiren Üzülmez, "Yıllardır kadına şiddet konusunda hep kadınlarla çalıştık ama bu konuyu hiç erkeklerle konuşamıyoruz. Aslında biz erkeklerin tarafından neler oluyor, bu konuda neler düşünüyorlar onu merak ediyoruz. Siz ne yaşıyorsunuz biz bunu bilmek istiyoruz" dedi.

Üzülmez eğitimini, çeşitli yaşanmış örnekleri anlatarak tamamladı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da kadınlara şiddeti önlemek için bu tür projelere destek verdiklerini kaydetti.