KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kırgız Dans ve Müzik Topluluğu, çeşitli etkinliklere katılmak üzere geldiği ilçede Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'i ziyaret etti.

Güven, ziyarette yaptığı konuşmada, Kırgız dans ve müzik topluğu üyelerinin daha önceden planlanan Nevruz Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Afşin'e geldiklerini söyledi.

Önceden ayarlanan bir program olduğu için Kırgızları ilçede ağırlayıp üniversiteli öğrencilere yönelik dar kapsamlı bir program düzenlediklerini dile getiren Güven, Kırgız ekibine ziyaretleri için teşekkür etti.

Kırgız Dans ve Müzik Topluluğu Başkanı Sırga Latipova ise Türkiye'nin neresine giderse gitsinler kendilerini yabancı hissetmediklerini söyledi.

Eshab-ı Kehf'i de ziyaret ettiklerini ve çok etkilendiklerini belirten Latipova, "Bizler kendi kültürümüzü Afşin halkına tanıtmakla beraber, Afşin halkının kültürünü ve tarihini inceleme fırsatını bulduk. Yedi Uyurları, Eshab-ı Kehf’i ziyaret ettik. Orada çok güzel bilgiler verildi ve tahinden çok etkilendik. Biz burada bulunmaktan çok mutluyuz" dedi.

TÜRKSOY yetkilisi Şehnaz Burhaneddin Ünal da "Atay" müzik topluluğu ve "Şattik" dans topluluğu olarak 25 yıldan buyana dünyanın çeşitli yerlerinde kendi kültürlerini tanıtmak için çalışmalarda bulunduklarını belirtti.

Belediye Başkanı Fatih Güven, günün anısına dans ve müzik grubu temsilcilerine Eshab-ı Kehf tablosu ve hediye takdim etti.

Kırgız misafirler de Güven'e, kalpak hediye edip kopuz çalarak yöresel şarkılarını söyledi.