Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Roza Otunbayeva Vakfı tarafından Kırgızistan’ın yaylalarında açılan çocuk kreşlerine kırtasiye malzemesi ve kitap desteğinde bulunuldu.
TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda gerçekleştirdiği projelerle çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Kırgızistan genelinde birçok önemli projeyi hayat geçiren TİKA tarafından Roza Otunbayeva Vakfı tarafından Kırgızistan’ın yaylalarında açılan çocuk kreşlerine kırtasiye malzemesi ve kitap desteğinde bulunuldu. Dağlık bölgelerde yaşayan çocukların eğitimlerinin aksamaması için yürütülen Yayla Kreşleri Projesi’ne destek olarak 55 yayla kreşinin kırtasiye malzeme ve kitap ihtiyacı TİKA tarafından karşılandı.
Roza Otunbayeva Vakfı tarafından üç senedir yürütülen proje kapsamında yaz aylarında kurulan “Yayla Kreşleri” adıyla bilinen kreşler çocuk geliştirme merkezi niteliğinde olup bu merkezlerde uzak ve dağlık bölgelerde yaşayan ailelerin 3 ila 12 yaş arası çocukları eğitim alıyor. TİKA tarafından gerçekleştirilen söz konusu proje ile çocukların ilk eğitime olan erişiminin sağlanması, yaratıcılıkla ilgili yeteneklerinin geliştirilmesi, hayata hazırlayıcı beceriler edinmelerinin sağlanması amaçlandı.