Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Turgut Özal Üniversitesi Yükselen Gençlik Kulübü tarafından düzenlenen “Siyaset ve Liderlik Okulu” konulu konferansa katıldı. 8 oturumluk konferansın ilk gününde üniversiteli gençlere “Yerel Yönetimler” konusunu anlatan Başkan Fethi Yaşar “İlçe belediyeleri vatandaşa en yakın devlet kurumudur” dedi.

"HERKESE EŞİT HİZMET"

Birçok siyasetçi, akademisyen ve gazetecinin konuşmacı olarak katıldığı konferansta demokrasinin uzlaşma kültürü olduğuna vurgu yapan Yaşar “Siyaset, halka hizmet için yapılan bir iş. Bugün dünyada kabul edilen siyaset şekli de demokrasidir. Demokrasi ile idare edilen ülkelerde daha iyi bir kalkınma, daha iyi bir yönetim, daha hakça bir bölüşüm, hukuk üstünlüğü ve daha verimli bir çalışmanın olduğu bir gerçektir. Ben yaptım, ben yaparım, benim çoğunluğum var diyen bir kültürün adı demokrasi değildir. Maalesef biz 1923’lerden bugüne demokrasimizi gelişmiş ülkeler seviyesine getirebildiğimizi söyleyemeyiz. Bana göre 1980 ihtilaline kadar siyasete girenler “ben siyasete ne veririm, ülkeme ne veririm” diye düşünüp ülkeye hizmet için siyasete giriyorlardı. Ama ihtilallerden sonra siyasette kalite maalesef düştü. Ben siyasetten ne alırım zihniyeti ortaya çıktı. Gelişmiş demokrasilerde önemli olan hukukun üstünlüğünü mutlaka sağlamaktır. Herkese eşit, cezasını da vermek, ödülünü de vermek, insanları kucaklamak kaynakları saydam bir şekilde kamu yararına verimli şekilde harcamak en büyük görevdir. Bunu muhakkak başarmak zorundayız. Biz başaramazsak sizler başarmak zorundasınız. Genel siyasette durum böyle” dedi.

"DEMOKRASİLERDE ÇARE SANDIKTIR"

Yerel siyasette ise ilçe belediye başkanlarının vatandaşa en yakın devlet kurumu olduğunu söyleyen Yaşar “Yenimahalle’de ben göreve geldikten sonra vatandaşa kapılarımızı açtık. Vatandaşların istemleri doğrultusunda kaynakları harcadık. Biz hizmet için geldik. Yenimahalle’de yaşamanın daha onurlu bir yaşam olması, herkesin yaşamaktan mutlu olacağı bir ilçeyi yaratma sözü vermiştim. Bu yolda da 6 yıldır çalışıyoruz. Kaynakları doğru ve verimli kullanmazsanız ister aileniz, ister işyeriniz, ister devlet olsun batmaya mahkumsunuzdur. Kaynak artık dünyada da zor bulunuyor. Ben 146 trilyon borçla belediyeyi devraldım. Bugün ise Ankara’da borcu olmayan bir iki belediyeden biriyiz. Hem borçlarını gününde ödeyen hem de yatırımlar yapabilen sayılı belediyelerdeniz. Yenimahalleliler de bunun farkında ve Çayyolu’nu bizden almalarına rağmen sandıkta gereken cevabı verdiler diye düşünüyorum” dedi.
Konferansın sonunda Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Kösecik sunumundan ve katkılarından dolayı Başkan Yaşar’a günün anısına bir çini hediye etti.