Kırklareli’nde, Sarıkamış Harekatı’nın 103’üncü yıl dönümünde, donarak şehit olan on binlerce asker için anma yürüyüşü düzenlendi.

Sarıkamış Harekatı’nın 103. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından anma yürüyüşü düzenlendi. 81 ilde yapılan anma yürüyüşü kapsamında Kırklareli’nde de Sarıkamış şehitleri anıldı.

Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde başlayan etkinlikte, Vali Orhan Çiftçi, eşi Ayşe Çiftçi, Tugay Komutanı Piyade Albay Cihan Uzun, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, daire müdürleri ve beraberindeki vatandaşlar "Vefakar Gençlik, Fedakar Ecdadını Unutmayacak" temasıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Kırklareli Şehitliği’ne yürüdü.

Şehitlik anıtında Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Vali Çiftçi, yaptığı konuşmada, vatan için canlarını feda eden Sarıkamış şehitleriyle tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Türkiye’nin düşmandan nasıl kurtarıldığını unutmadıklarını ve unutulmayacağını ifade eden Vali Çiftçi, aziz devletin ve milletin evlatları olarak ecdadın her zaman yad edileceğini söyledi.