Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) yaptığı askeri darbeye, Kırklarelili vatandaşlar tepki göstermek amacıyla ellerine Türk bayrakları alarak demokrasi için yürüdü.
FETÖ tarafından gerçekleştirilen askeri darbeye karşılık, Kırklareli Valiliği önünde bir araya gelip demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, bu gecede demokrasi yürüyüşü düzenledi. Demokrasi yürüyüşüne katılan AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, yürüyüşten önce burada vatandaşlara seslendi.
“Hainler için Ankara’da hainler mezarlığı istiyoruz”
Çiler, Ankara’ya ricada bulunduklarını ifade ederek, “Şehitlerimize yakışır bir Demokrasi anıtı istiyoruz. Hainler içinde Ankara’da hainler mezarı istiyoruz. Mehter takımızda geldi. Atatürk parkının yanından yürüyüş düzenleyeceğiz. Bırakın mermiyi uçaksavarlarla top attılar. Bunun bir tiyatrosu olabilir mi soruyorum size. Biz böyle bir tiyatro yapabilir miyiz. Allah bu millete inşallah böyle sıkıntılar yaşatamaz” dedi.
Daha sonra Mehteran Takımı eşliğinde başlayan yürüyüş Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü önünde devam ettiği sırada burada bir süre bekleyen demokrasi bekçileri, polislerle beraber İstiklal marşını okudu. Demokrasi Bekçileri, İstiklal Marşını okuduktan sonra, ellerine aldıkları Türk Bayraklarıyla ‘Recep Tayip Erdoğan’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atarak Valilik Meydanında yürüyüşü sonlandırdı.
Valilik Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar, burada demokrasi nöbetlerini sürdürmeye devam ederken, bazı vatandaşların çocuklarına askeri kıyafetler giydirip nöbete getirmesi dikkat çekti.