Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kırklareli’nde 40 milyon TL değerindeki 5 tesisin temel atma, 21 tesisinde açılış törenini gerçekleştirdi.
Kırklareli Vilayet Meydanı’nda düzenlenen 40 milyon TL değerindeki 5 tesisin temel atma ve 21 tesisinde açılış törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, Kırklareli Valisi Esengül Civelek ve AK Partili Milletvekillilerin yanı sıra birçok vatandaş katıldı. Törende konuşan Bakan Eroğlu, "Bugün Kırklareli’nde 5 tesisin temelini atacağız inşallah. Böylece 26 projeyi hayata geçireceğiz. 40 milyonluk yatırımlarımız hayırlı olsun, mübarek olsun. Bunlar tabii ki yeterli değil. Bir önceki gelişimde 48 müjde vermiştim. Bir kısmı tamamlandı. Şimdi bu sefer gelişimizde 23 müjdeyle geldim. Bunların içerisinde 15 tane DSİ’nin projesi var. Bütün tesisleri yapıyoruz. Dere ıslahı sulama kanalları inşa ediyoruz. DSİ önümüzdeki yıl yatırımlarda hamle ilan etti. Tebrik ediyorum. Buralar dünyanın cenneti. Cennet mekanlar burada. Muhteşem tabiat güzellikleri var. Dolayısıyla burada doğa turizmini, tabiat turizmini geliştirmek için plan hazırladık. İnşallah buralarını muazzam turizme açacağız. Eskiden ormanlara, "girilmez, yasak" diyorlardı. Şimdi diyoruz ki ormanlar milletin. Devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtik. Şimdi ormanları kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak kullanıyoruz. Neredeyse hizmet götürmediğimiz köy yok. Orman ve Su İşleri Bakanlığının eli değmeyen köy varsa bize söyleyin onu da yapmak bizim boynumuzun borcu. Dolayısıyla bununla en güzel şekilde istifade edeceğiz. Tüm müjdelerimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu topraklar çok önemli. Buralara neler yapılsa azdır. Bu bizim vatani borcumuz, tarihi borcumuz. Yatırım bakımından hakikaten mücadele ediyoruz” diye konuştu.
Bakan Veysel Eroğlu’nun konuşmasından sonra DSİ Tesislerinin toplu temel atma ve açılışı töreni yapıldı, Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy kredi sertifikaları da dağıtıldı.
FİDAN DAĞITIMINDA VALİ İZDİHAMIN ARASINDA KALDI
Daha sonra Bakan Eroğlu, Vali Civelek ve beraberindeki heyet, vatandaşlara 4 bin 400 fidan dağıtımı sırasında izdiham yaşandı. Fidan dağıtımı sırasında, Vali Civelek’i izdihamın arasından korumaları kurtardı.
Bakan Eroğlu’u Valilik Atatürk Toplantı Salonunda yapılan il koordinasyon kurulu toplantısının ardından kentten ayrıldı.