Kapadokya Havalimanı'ndan Kırşehir'e ulaşımı 56 kilometreye indirecek yolun bir türlü yapılamaması şehirde turizm ve ticareti olumsuz etkiliyor. Tansu Çiller'in başbakanlığı döneminde projelendirilen, Mart 2013'te ‘Etüt ve Proje Danışmanlık Hizmet Alımı’ ihalesi yapılan yolda ilerleme kaydedilemedi. Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanı Mustafa Avkapan, "Bu yol kentin sanayi alanında kalkınması açısından, Kırşehir’in olmazsa olmazıdır.” dedi. Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu da "Kırşehir gerekli ulaşım yatırımlarını alamamış, bu konu şehrimizin sanayi ve ticaret alanında gelişimini de olumsuz yönde etkilemiştir." diye konuştu.

Kırşehir’den Tuzköy Havaalanına (Kapadokya) ulaşım Hacıbektaş ilçe yolu üzerinden 86 kilometre iken, bu proje ile mesafe Kesikköprü-Yörücek-Abuşağı köyleri yol güzergahından Kızılırmak boyunca seyrederek 56 kilometreye düşecek.

AVKAPAN: KAPADOKYA HAVAALANI YOLU KIRŞEHİR’İN OLMAZSA OLMAZLARINDAN BİRİ

Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanı Mustafa Avkapan, Kırşehir-Kapadokya Havaalanı yolunun mutlaka başlaması ve tamamlanması gerektiğini vurguladı. Avkapan, “Kapadokya Havaalanı yolu, Kırşehir’in geleceğine damga vuran bir çalışma olacaktır. Bu yol kentin sanayi alanında kalkınması açısından, Kırşehir’in olmazsa olmazıdır. Öğrenebildiğimiz kadarıyla Kırşehir-Kapadokya Havaalanı’na bağlantı yolu etüt ve proje ihalesi yapıldı ve ilgili firmayla sözleşme imzalandı. Yaklaşık maliyeti 844 bin 808 lira olan ihale ile çalışmalar başlayacaktı. Ancak bugüne kadar yolla ilgili herhangi bir gelişme olmadı. Bu konuda valimiz Necati Şentürk ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile Kırşehir Milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Cemil Yıldırım Türk’ü göreve davet ediyorum. Milletvekili adayları, bu yolla ilgili sözlerini açık ve net şekilde vermelidir.”

EKİCİOĞLU: ŞEHRİMİZ KIRŞEHİR-KAPADOKYA HAVAALANI YOLU İLE GELİŞECEK

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise ticaret ve sanayinin gelişmesine katkı sağlaması öngörülen Kırşehir-Kapadokya Havaalanı yolunun tamamlanması noktasında taleplerini dile getirdi. Ticaret ve sanayinin yanı sıra, turizmin gelişimini olumlu yönde etkileyecek Kırşehir-Kapadokya Havaalanı yolu ile Kırşehir’in Kapadokya Bölgesi’nin önemli bir turizm merkezi haline geleceğine dikkat çeken Ekicioğlu, yetkililerin gereken hassasiyeti göstermesini beklediklerine dikkat çekti. Ekicioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İçinde bulunduğumuz bilgi ve teknoloji çağında, insanlar için en değerli şey zamandır. İnsanlık, ulaşım alanında geliştirdiği bilgi ve teknolojiyle, zaman kavramını baştan aşağı değiştirmiştir. Ticaret hayatının en hayati konusu da zaman meselesidir. İnsanlar artık yaptığı işlerde, ulaşım ve lojistik açıdan en değerli şey olan zamanın en kısa olanını tercih etmektedirler. Bu yüzdendir ki ulaşım ağlarının geliştiği bölgeler, ticaret ve sanayinin de doğal olarak geliştiği bölgeler olmaktadır. Kırşehir ne yazık ki, gerekli ulaşım yatırımlarını alamamış, bu konu şehrimizin sanayi ve ticaret alanında gelişimini de olumsuz yönde etkilemiştir. Nisan ayında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin düzenlemiş olduğu Başbakan ve Bakanların da katıldığı, 8. Ticaret ve Sanayi Şurası’nda şehrimizle ilgili 3 önemli sorunu dile getirmiş, ticaret ve sanayimizin gelişmesi açısından Kırşehir’e demiryolu yapımının bir an önce gerçekleşmesini talep etmiştik. Biz Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu konuda yetkililerin gereken hassasiyeti göstermesini, ticaretimiz, sanayimiz, turizmimiz açısından hayati derecede önem arz eden Kırşehir-Kapadokya Havaalanı yolunun bir an önce tamamlanmasını; Kırşehir’in de havayolu ulaşım ağından daha rahat bir şekilde yararlanmasını talep ediyoruz.”

Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Turpçu da 'Yapımı yılan hikayesine döndü' dediği, Kırşehir-Tuzköy Havaalanı Yolu’nun mutlaka yapılması gerektiğini belirterek, “Kapadokya Havaalanı Yolu’na en kısa sürede başlanmalı ve bu yol tamamlanmalı” ifadelerini kullandı.

ESKİ VEKİL ASLAN: GÜZERGAH, MUCUR İLÇESİ ALT TARAFINDAN KIZILIRMAK’IN DİĞER YAKASINA KAYDIRILMIŞ

AK Parti Kırşehir eski Milletvekili Mikail Arslan, “Kırşehir-Nevşehir Tuzköy havaalanı yol güzergâhı, Mucur ilçesi alt tarafından alınıp, Kızılırmak Nehri’nin diğer yakasına kaydırılmış. Bölünmüş yol, 'gidişli-gelişli tek yol’a dönüştürülmüş.” dedi. Kırşehir kamuoyu yol güzergâhının durumunu ve havaalanı yolu çalışmalarının neden yavaş gittiğini merak ederken, Kırşehir eski Milletvekili Mikail Aslan konu hakkında şunları kaydetti: “Tuz Köy Havaalanı yolu Kesikköprü’nün Mucur köyleri tarafından ‘bölünmüş yol’ olarak projelendirilmişti. Sanırım bu da yeterli takip edilmedi. Son duyumlarıma göre ‘bölünmüş yol’ ‘gidişli gelişli tek yol’a dönüştürülmüş ve güzergâh da Mucur tarafından alınıp Kesikköprü’den sonra Kızılırmak’ın diğer yakasına kaydırılmış. Şimdiye kadar bu işler bitmeliydi.”