Eskişehir’de sosyal medya üzerinde örgütlenen onlarca kişi, Porsuk Çayı kenarında kitap okuyarak güzel ve güneşli havanın keyfini çıkardı.
Öğrenci şehri olarak bilinen Eskişehir’de sosyal medya platformu Facebook üzerinde oluşturulan etkinlik ile kitap okumaya dikkat çekmek isteyen bir grup, 7’den 70’e herkesi bir araya toplayarak çevrede farkındalık oluşturdu. Porsuk Çayı çimlerinde buluşan her meslek dalından ve yaştan vatandaş, baharın ve güzel havanın tadını alışılagelmişin dışında kitap okuyarak çıkardı. Olaydan habersiz olanların meraklı bakışları arasında onlarca kişi, çimler üzerinde saatlerce kitap okuyarak güzel bir etkinliğe imza attı.
Etkinliğin kitap okumak isteyenler için teşvik edici olduğunu ifade eden vatandaşlar, kitabın her konuda insanların bilgilenmesine vesile olduğunu belirttiler. Kitabın verdiği zevkin, kokunun, hayal gücünün ve zamanın internetten farklı olduğuna dikkat çeken okuyucular, kitap okumanın kapalı alanların dışına çıkılarak sokaklarda, kafelerde ve diğer yerlerde de yaygınlaşması gerektiğini vurguladılar. Etkinliğin çevredekiler tarafından görülmesinin kitap okumaya özenmesine neden olacağına inandıklarını aktaran kitapseverler, kitap okumanın teşviklerle daha da artmasını istediklerini bildirdiler.