Muş’ta, Türk Kızılay Derneği, demokrasi nöbeti tutan binlerce vatandaşa çay ve çeşitli ikramlarda bulundu.
Türk Kızılay Derneği, Valilik önünde demokrasi nöbeti tutan binlerce vatandaş için çeşitli stantlar kurdu. Kan bağışı alan Kızılay ekipleri ayrıca meydanda toplanan vatandaşlara çay ve çeşitli ikramlarda bulundu.
Vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdiği stantları inceleyen Türk Kızılay Derneği Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi ve Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, alanlarda olan vatandaşlara yönelik ikram çalışmalarının kesintisiz devam edeceğini söyledi.
Kalkışmaya tepki göstererek vatandaşların ülkeye ve demokrasiye sahip çıktığını ifade eden Koç, “Malumunuz 15 Temmuz gecesi ülkemiz için kara bir leke, demokrasimiz için büyük bir darbeydi. Ama gördük ki halkımız, ülke evlatları asla bir bölücülüğe asla bir darbe müsaade etmediler. Bugün sizlerin de gördüğü gibi Muş sokaklarında 15’inci gününde halkımız, gençlerimiz, kadınlarımız büyük bir coşkuyla büyük bir özveriyle demokrasi yanında meydanlarda burada nöbetlerini tutuyorlar. Ülkelerine, vatanlarına sahip çıkıyorlar. Buda gösteriyor ki ülkemizin ülkemiz üzerinde ki emelleri olan hiçbir ülkenin ülke üzerinde gerçekleştirebileceği bir olguları yoktur” dedi.
Cumhurbaşkanının fahri Türk Kızılayı’nın fahri başkanı olduğunu hatırlayan Koç, “Gördüğünüz gibi bu insanlar buna asla izin vermez. Kaldı ki bu süreci ilk günden beri Kızılayımızın da fahri başkanı olan himayelerinde olan Cumhurbaşkanımızın vatandaşlarımızı sokakta istediği andan itibaren Kızılay derneğimiz Türkiye’nin bütün illerinde bütün ilçelerinde sokaklarda. Muş’ta 15 gündür kesintisiz olarak insanlarımıza, ülke evlatlarına, ülkesini seven vatandaşlarımıza hizmetlerini sıvı hizmetlerini bisküvi gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakta. Bu süreç Cumhurbaşkanımız sokaktan çekilin demediği sürece bizler de kurumsal olarak alanlarda vatandaşlarımızla birlikte meydanlardan çekilmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Demokrasi nöbetine katılan Ayşe Aytunç ise “Alanları terk etmedik şuana kadar, sonuna kadar da terk etmeyeceğiz Allah’ın izni ile. Ülkem için buradayım, bayrağım için buradayım. Topraklar çok kolay kazanılmadı. Her karış toprağında Akif’inde dediği gibi her karış toprağında şehit yatıyor. Bu ülkede bayrak inmez, ezan susmaz hiçbir zaman Allah’ın izni ile kimse bizi susturamaz. Sayın Cumhurbaşkanımız ikinci bir emre kadar alanları terk etmeyin deyinceye kadar biz buradayız” şeklinde konuştu.