MALATYA (AA) - Malatya'da Türk Kızılayı'nın 148. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında satranç turnuvası düzenlendi.

Türk Kızılayı Malatya Şubesinden yapılan açıklamaya göre, Kızılay Haftası ve Türk Kızılayı'nın 148. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Satranç Merkezi'nde satranç turnuvası düzenlendi.

Turnuva sonunda 3 kategoride dereceye giren sporculara madalya ve ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın, madalya dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Kızılay Haftası'na özel düzenlenen turnuvaya katılanlara teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Bu haftaya özel düzenlenen bu turnuva gerçekten bizleri onore etti. Kızılay her geçen gün büyüyen ve gelişen bir gönül köprüsüdür. Bu köprüde gönül ehli olan herkese yer vardır. Kızılay ismi ile turnuva düzenleyip bizleri gururlandıran Türkiye Satranç Federasyonu Malatya İl Temsilciliğine teşekkür ederim."

Türkiye Satranç Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy da Kızılay'ın Türk insanını her zaman her yerde layıkla temsil etmiş ve temsil etmeye devam eden bir insani yardım kuruluşu olduğunu belirterek, turnuvaya katılanlara teşekkür etti.