Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Kızılay’ın 2007 yılından bu yana yürüttüğü Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası’nın başladığını, kurban vekalet bedelinin, yurt içi için 740 TL, yurt dışı için ise 475 TL olarak belirlendiğini açıkladı.
Saygılı, Kızılay’ın “Kurbanda Kızılay Modeli” sayesinde hayırseverlerin kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebileceğini ifade ederek, “Bu çağdaş model sayesinde, Et ve Süt Kurumu veterinerleri tarafından özenle seçilen kurbanlıklar, yine kurumun modern kombinalarında vekalet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk 3 günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek” dedi.
Kurban etleri, en ücra yerlere ulaşacak
Kurban etleri ile hazırlanan kavurmanın, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacağını ve bu konservelerin, Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını vurgulayan Saygılı, kurban döneminin ardından Kızılay’ın, her vekalet sahibine bir teşekkür belgesi ile süreci anlatan bir DVD göndereceğini kaydetti.
Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, “Kurban bereketi yıl boyu sürsün” sloganı ile yürütülen kampanyanın hayırlı olması temennisinde bulunarak, şöyle devam etti:
"Yurt içi kesimler konserve haline getirildiği için, Kızılay olarak, hayırseverler adına yıl boyunca en ücra köşedeki köylere, hanelere bile kavurma ulaştırmaktayız. Yurt dışında da çok mağdur bölgelerde kesim ve dağıtım gerçekleştiriliyor. Tüm vatandaşlarımız, Kızılay aracılığı ile aylardır çocuklarına, torunlarına et alamayan ailelere ulaşabilir. Tüm Adanalılara, kurban vekaletlerini; amacına, kuralına uygun şekilde kesim gerçekleştiren Türk Kızılayı’na vermeleri için çağrıda bulunuyorum."
İyilik sınır tanımıyor
Dünyanın her neresinde olursa olsun tüm mazlum ve mağdurlara şefkat elini uzatan Türk Kızılayı ile iyilik sınır tanımıyor. Hayırseverler, kurbanlarının yurt içinde kesilmesi için vekalet verebileceği gibi, Bosna Hersek ve Bulgaristan’ın da aralarında bulunduğu Balkan ülkeleri; Senegal, Nijer, Çad, Etiyopya’nın da aralarında bulunduğu Afrika ülkeleri; Pakistan ve Bangladeş’in de aralarında bulunduğu Güney Asya ülkeleri; Kırgızistan ve Kazakistan’ın da aralarında bulunduğu Orta Asya ülkeleri; Filistin ve Irak’ın da aralarında bulunduğu Ortadoğu ülkeleri olmak üzere 30’dan fazla ülkedeki ihtiyaç sahipleri için Kızılay’a kurban vekaletlerini verebilecek.
Vekalet için Kızılay’a ulaşmak yeterli
Hayırseverler, yurt içi 1 hisse kurban vekalet bedeli olarak 740 TL öderken, yurt dışı kurban vekalet bedeli için 475 TL ödeyecek. Kurbanlarının gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlar; Türk Kızılayı Adana Şubesi’ni ziyaret ederek ödemeyi 4 taksitle yapabilecek yada Ziraat Bankası Belediye Şubesi’nde açılmış 1868 5406 numaralı hesaba, TR 3600 0100 1783 0000 1868 5406 IBAN kodu ile vekaletlerini verebilecekler. Vatandaşlar, kurban vekaleti ve diğer tüm soruları için Türk Kızılayı Adana Şubesi’ne 0322 457 19 23 numaralı telefondan ulaşabilirler.