GENÇKONFED Genel Başkanı Bilal Okudan, “Bu yıl kısa film yarışması ödül törenini Kahramanmaraş Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştireceğiz. Birinci seçilen kısa film daha sonra Kızılay tarafından kamu spotu olarak da ekranlarda kullanılacak. Bu işbirliği vatandaşlara bağış yapma konusunda bilgilendirici ve özendirici bir çalışma olacak” dedi.
Türk Kızılayı ve Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) işbirliği Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlenen Kızılay Kısa Film Festivali, 14 Ekim 2016 tarihinde Kahramanmaraş’ta yapılacak.
Festival kapsamında “Hayat kısa paylaşmaya değer” temalı düzenlenen kısa film yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edilecek.
GENÇKONFED Genel Başkanı Bilal Okudan, bu yıl Türk Kızılayı ile ikincisini düzenledikleri Kızılay Kısa Film Festivali ile gençleri Kısa film yapımını özendirmenin yanı sıra gençlerin kendilerini geliştirmesine katkı sağlamak istediklerini söyledi.
Gençlerin, sinema sektörünü tanımalarını ve sanata olan duyarlılıklarının artması ile estetik duyum ve beğenilerini geliştirmesini istediklerini vurgulayan Okudan, “Gençlerimiz kültürel değerlerine ve çevreye karşı duyarlı hikâyeleri yansıtırken, sanatsal etkinliklerde bulunma zamanlarının da artmasına katkıda bulunacağız. Kızılay ile ortak paydamız gençler arasında birlikte üretme, bilginin çeşitlenmesi, kurgu, düşünsel gelişim gibi birçok alanda gençlerimize sanatsal katkılar sağlamak istiyoruz” diye konuştu.
“Bağış yapmanın önemi anlatılacak”
Vatandaşların bağışlarıyla milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşıldığını, gençler olarak bağış yapma konusunda sosyal sorumluluk bilincinin aşılanmasını da amaçladıklarını vurgulayan Okudan, “Bu yıl kısa film yarışması ödül törenini Kahramanmaraş Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştireceğiz. Birinci seçilen kısa film daha sonra Kızılay tarafından kamu spotu olarak da ekranlarda kullanılacak. Bu işbirliği vatandaşlara bağış yapma konusunda bilgilendirici ve özendirici bir çalışma olacak” ifadelerini kullandı.
Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu proje yürütücülüğünde, Kızılay proje paydaşlığında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlenen festivalde dereceye girenlerin ödülleri 14 Ekim 2016 Cuma günü saat 15.00’de Kahramanmaraş’ta Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde verilecek. Ayrıca festivalde, milli irade özel ödülleri, medya ve sinema ödülü, kültür, sanat ve edebiyat ödülleri ile eğitim gençlik ve spor ödülleri de takdim edilecek.