Artvin Çoruh Üniversitesi, Arhavi Jandarma Komutanlığı ve Hopa halkı, Türk Kızılayı Artvin Kan Alım Merkezi'ne 210 ünite kan bağışında bulundu.

Artvin Kızılay Kan Alım Merkezi, farklı günlerde 210 ünite kan toplayarak son zamanların en iyi bağışını gerçekleştirdi. Cumartesi, pazar ve pazartesi olmak üzere yoğun bir haftaya başlayan Kızılay Artvin Şubesi, bu üç günde farklı ilçelerde büyük destek buldu. Geçici görevle ilde göreve başlayan Kızılay Doktoru Sami Yıldırtan eşliğinde kan vermek isteyen vatandaşlar başvurularını yaptı. Değerlendirme sonucu kan verebilecek duyarlı vatandaşlar üç günde farklı ilçelerde toplam 210 ünite kan bağışında bulundu.

Cumartesi günü Arhavi ilçesinde çalışmalarını sürdüren Kızılay Artvin Şubesi yetkilileri, Arhavi Jandarma Komutanlığı'nın destekleri üzerine 62 ünite kan alımı gerçekleşti. Gerek vatandaşlar gerekse askeri personel kan bağışında bulunarak, vatandaşlık görevlerini yerine getirmiş oldu.
Öte yandan, Hopa ilçesinde çalışmalarını gerçekleştiren Kızılay Artvin Şubesi, Hopa ilçesi sakinlerinden yine büyük ilgi gördü. 38 ünite kan toplayan Kızılay yetkilileri ardından çalışmaları devam ettirmek için merkeze döndüler.

Artvin Çoruh Üniversitesi Şehir Yerleşkesi'nde çalışmalarını sürdüren Kızılay yetkilileri, rekor sayılabilecek bir kan bağışı ile karşılaştı. Genç üniversiteliler ve akademik personel toplam 110 ünite kan bağışında bulundu. Bu sayılardan ötürü mutlu olan Kızılay yetkilileri, duyarlı vatandaşlara teşekkür etti.