Grup adına bildiriyi okuyan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu, Kahramanmaraş'ın bağrında büyük medeniyetleri barındırdığını belirtti.

Kahramanmaraş'ın farklı kültürler ile her din ve felsefeden insanların bir arada yaşama erdemine sahip kadim şehirlerin başında geldiğini ifade eden Balcıoğlu, 1978 Aralık ayında ki olayları hiçbir Kahramanmaraşlının tasvip etmediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yüreğimize ateş düşüren olaylarda masum insanlarımız canlarından olmuştur. Hepimizi derinden yaralayan 1978 olaylarının acısı 43 yıldır yüreğimizdedir. Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisiyle, tasavvufuyla burası canların can olduğu, kardeşliğin sel olduğu topraklardır. 1978 olaylarının istismarını da hiçbir Maraşlı, Alevi veya Sünni tasvip etmemektedir. Tüm Kahramanmaraşlılar olarak 1978 olaylarından çıkardığımız ders, daha çok insan sevgisi, daha çok dayanışma, daha ileri demokrasi, daha çok insan hakları ve evrensel hukuka bağlılıktır. Bizler, aşağıda imzaları bulunan Kahramanmaraş sivil toplum kuruluşları temsilcileri olarak 1978 olaylarında hayatını kaybeden insanlarımızın manevi huzurunda tazimle eğiliyor, Allah'tan rahmet diliyoruz. Bir daha bu kadim kentin ve ülkemizin karanlık şer odaklarının oyunları ile bu acıları yaşamasını asla istemiyoruz ve izin vermeyeceğiz. Kamuoyuna saygıyla arz ederiz."

Ortak bildiriye AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, CHP İl Başkanı Esat Şengül, MHP İl Başkanı Ertuğrul Doğan, Kahramanmaraş Baro Başkanı Muhammed Burak Gül ve çeşitli STK'lar ile dernek başkanları da imza attı.