Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nin (KMÜ) 8 Eylül 2015 tarihinde gerçekleştirdiği Uluslararası Öğrenci Sınavında başarılı olan 40 yabancı uyruklu öğrenci üniversiteye kaydını yaptırdı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde öğrenim görmek üzere kayıt yaptıran yabancı öğrencilerin ülkelere göre dağılımı 17 Suriye, 11 Türkiye, 5 Azerbaycan, 4 Afganistan, 1 Almanya, 1 Tacikistan, 1 Türkmenistan vatandaşı şeklinde oldu.
Yabancı uyruklu öğrencilerin bölüm ve program bazında dağılımı ise 6 İşletme, 5 Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, 3 İktisat, 2 Biyomühendislik, 2 Enerji Sistemleri Mühendisliği, 2 Gıda Mühendisliği, 2 Matematik, 2 Tarih, 1 Türk Dili ve Edebiyatı, 3 Hemşirelik, 2 Çocuk Gelişimi, 2 Diyaliz, 2 İlk ve Acil Yardım, 3 Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, 2 Turizm ve Otel İşletmeciliği, 1 Bankacılık ve Sigortacılık şeklinde gerçekleşti.

Suriye’de lise öğrenimlerini bitiren Muhammed ve Sibel Veral kardeşler de sınava katılan öğrenciler arasında yer aldı. Kardeşlerden Sibel Veral, Diyaliz programına Muhammed Veral da İlk ve Acil Yardım programına kaydını yaptırdı.

Veral kardeşler, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdiler: “Karaman’a ilk defa geldik. İnsanlar çok sıcakkanlı. Müzeyi ve kaleyi gezme fırsatı bulduk. Herşey çok güzel. Kesinlikle burada okumak ve yaşamak istiyoruz. Ayrıca burada gördüğümüz ilgi ve alakadan da çok memnun kaldık.”