RİZE (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Rizelilere, "Kudretli bir cumhurbaşkanı, dünyaya ve insanlığa bir lider" armağan ettiği için teşekkür eden Yıldırım, Rize'nin gerektiğinde Kaçkar dağı gibi hükmetmeyi, Fırtına deresi gibi de gürlemeyi bildiğini belirtti.

"Rize'ye, Erzurum'a, Trabzon'a bölgeye ne yaparsak yeridir ne yaparsak hak ediyordur çünkü bu bölgeler, Türkiye'nin birliğinin kardeşliğinin teminatıdır, terörün panzehiridir." ifadesini kullanan Yıldırım, dağlarda teröristlere geçit vermeyeceklerini, tüneller inşa edeceklerini vurguladı.

"Çalışmaya devam edeceğiz"
Yıldırım, "Teröristleri yok edeceğiz, tünelleri, yolları yapacağız. Dağlarda, şehirlerde, ovalarda vatandaşımız için geleceğini aradığı, işini, maişetini kazandığı yerler haline gelecek, bu konuda ahdettik. Rize 15 Temmuz gecesi bütün Türkiye'de olduğu gibi destanlar yazan bir ilimizdir. Rize uşağını alçaklara teslim etmemiştir. Recep Tayyip Erdoğan'ı darbecilere yedirmemiştir. Evladına sahip çıkmıştır, milletine sahip çıkmıştır, ülkesine sahip çıkmıştır. Teşekkür ediyorum sizlere." değerlendirmesinde bulundu.

Milletten aldıkları güçle, destekle 14 yıldır ülkeyi kalkındırmak, milletin yüzünü güldürmek için var güçleriyle çalıştıklarını kaydeden Yıldırım, "Çalışmaya devam edeceğiz. Ne zaman bize 'bırakın, gidin derseniz', o zaman bırakırız. Alçaklara, darbecilere, vesayetçilere pabuç bırakmayız, ama millet bırak derse bırakırız. Çünkü patron millettir, kararı veren millettir. Milletin kararının üzerinde hiç bir karar yoktur, buna da 'milli irade' diyoruz." dedi.

KOBİ'lere yeni kredi
Başbakan Yıldırım, ekonominin canlılığının, istikrarının korunacağını, böylelikle vatandaşın işlerinin yürüyeceğini, memlekette iş, aş olacağını vurgulayarak, "Esnaf ve sanatkarlarımız için tüccar ve sanayici ve çiftçilerimizin verimli çalışması için yatırım ortamını iyileştirecek, tedbirlerin hepsini alıyoruz." dedi.

KOBİ'ler için yeni bir karar aldıklarını açıklayan Başbakan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"KOBİ'ler bir ekonominin omurgasıdır, bütün istihdamın yüzde 90'dan fazlası KOBİ'lerdir, ihracatın yüzde 60'dan fazlası KOBİ'lerden geliyor ve bütün ekonomik faaliyetlerin yüzde 70'ini KOBİ'lerin faaliyetleri oluşturuyor. Onun için KOBİ'ler ekonominin omurgasıdır, bel kemiğidir. KOBİ'lerin güçlenmesi için bir karar aldık. O karar da şudur, hazine, bu kararı aldı, Kredi Garanti Fonu'nu kullanarak, KOBİ'lere bugüne kadar aldıklarının üzerine, 17 milyar liralık yeni kredi imkanı sağlıyoruz. Şu ana kadar kullandıkları, son sene de 3 milyardır. 17 milyarlık yeni bir kredi hacmi oluşturduk. Böylece piyasadaki hareketlilik, canlılık artacak ve ekonomimiz zaten iyi, daha da iyi olacak."

Muhabir: Yıldız Nevin Gündoğmuş,Fatih Çakmak