FETÖ/PDY terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan toplam 39 savcı ve hakimden 28’i tutuklanırken, 11 hakim ve savcı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızan FETÖ/PDY terör örgütü üyelerinin darbe girişiminde bulunmasının ardından, ülke genelinde FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla çok sayıda hakim ve savcı gözaltına alınmıştı. Kocaeli’de gözaltına alınan toplam 39 hakim ve savcı, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından adliyeye çıkarıldı.
28 hakim ve savcıya tutuklama
Kocaeli Adliyesi’nde yaklaşık 36 saat süren sorgularının ardından haklarında karar verilen toplam 39 hakim ve savcıdan, aralarında Ergenekon Mahkeme Heyeti Eski Üyesi Hüseyin Çalmuk ve Balyoz Davası’na bakan hakimlerden Ali Efendi Peksak’ın da olduğu 28 kişi hakkında tutuklama kararı verildi. FETÖ/PDY terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla mahkemeye çıkan hakim ve savcılardan 11’i için ise yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol ile serbestlik kararı verildi. Tutuklanan 28 hakim ve savcı Kandıra’da bulunan cezaevine götürüldü.