Kocaeli’nde Sahil Güvenlik botu ile kıyıya yanaşıp kaçmaya çalışan iki askerden birisi nefes kesen kovalamaca ile yakalandı. Donanma Komutanlığı’nda görevli 3 amiral ve 1 albay hakkında arama kararı çıkartıldı.
Dün gece yurt genelinde Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarının gerçekleştirdiği darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından, bugün sabahın erken saatlerinde Kocaeli’de hareketli dakikalar yaşandı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın en önemli üs noktalarından biri olan Kocaeli’de, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait sürat botu ile İzmit şehir merkezinde bulunan Marina Sahili’ne yanaşarak buradan kaçmaya başlayan iki asker, polis ekipleri tarafından kovalanmaya başladı. Şehir merkezinde nefes kesen bir kovalamacanın ardından Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri, kaçan askerlerden birini yakaladı. Sahil Güvenlik botundan indikten sonra yaya olarak kaçmaya çalışan ve bir mağazanın arkasına saklanarak üstünü değiştirerek izini kaybettirmeye çalışan asker, polis ekipleri tarafından kelepçelenerek emniyete götürüldü.
Amiraller hakkında arama kararı çıkarıldı
Kocaeli’de dün geceden bu yana yapılan operasyonlarda 35 asker, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan askerler ile birlikte polis ekipleri, şahıslar ile birlikte 8 tank ve 1 Sortland,1adet ASİZ ait Jeep, 1 adet İsuzu Marka Askeri araç Mahkum Sevk Aracı 10 adet G3 piyade tüfeği ve 7 adet tabancaya el koydu. Ayrıca darbenin Kocaeli ayağında yer aldığı tespit edilen Ankara Donanma Komutanlığı Harekât Başkanlığında görevli Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Tuğamiral Sinan Azmi Tosun, Gölcük Donanma Komutanlığında görevli Tuğamiral Hayrettin İmral ve İstihbarat Albay Muharrem Aslan hakkında Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbeye teşebbüs etmek suçundan yakalama ve gözaltı kararı çıkarıldı.
Bilgi metni gönderildi
Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından sabahın erken saatlerinde basın kuruluşlarına bir bilgilendirme metni gönderildi. Bilgi metninde, “15-16 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen darbe girişimi ile ilgili ilimizde aralarında rütbeli muvazzaf askerlerinde bulunduğu toplam 34 kişi gözaltına alınmış olup şahıslar ile birlikte 8 tank ve 1 Sortland,1adet ASİZ ait Jeep, 1 adet İsuzu Marka Askeri araç Mahkum Sevk Aracı 10 adet G3 piyade tüfeği ve 7 adet tabancaya el konulduğu, Ayrıca; Kocaeli ayağında yer alıp darbeyi planlayıp koordine eden Ankara Donanma Komutanlığı Harekât Başkanlığında görevli Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Tuğamiral Sinan Azmi Tosun, Gölcük Donanma Komutanlığında görevli Tuğamiral Hayrettin İmral ve İstihbarat Albay Muharrem Aslan haklarında Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca darbeye teşebbüs etmek suçundan yakalama ve gözaltı kararı verilmiştir” ifadeleri yer aldı.
Vatandaş emniyete siper oldu
Öte yandan, vatandaşlar Kocaeli Emniyet Müdürlüğü önünde siper oldu. Bir grup TIR sürücüsü araçlarını emniyet müdürlüğünün kapısının önüne çekti. Vatandaşlar sabaha kadar Kocaeli Emniyet Müdürlüğü önünde nöbet tuttu.