Güney Amerika ülkelerinden Kolombiya, kahvesi, müzikleri, dansları ve daha birçok renkli etkinlikle 3-9 Ağustos tarihleri arasında EXPO 2016’da olacak. Kolombiya Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında 10 yıldan fazla bir süredir salsa müziğini dünyaya duyuran ve ses getiren Kolombiyalı orkestra “La 33” de 5 Ağustos’ta bir konser verecek.
Kolombiya Cumhuriyeti Haftası 3-9 Ağustos tarihleri arasında EXPO 2016 Antalya’da gerçekleşecek. TPIC (Turkish Petroleum International Company), Starbucks, Arbella ve karnaval.com sponsorluğunda düzenlenecek Kolombiya Cumhuriyeti Haftası kapsamında, UNESCO tarafından yakın geçmişte kültürel miras olarak kabul edilen “Kahvenin Kültürel Peyzajı” konulu bir sergi açılacak. İç Mekan Bahçeleri’nde açılacak sergide, Kolombiya’daki yeşil kahve arazilerini temsil eden alanların fotoğrafları sergilenecek. Hafta boyunca açık kalacak sergi, gezenleri kahve kokuları arasında Kolombiya turuna çıkaracak.
’La 33’ salsa rüzgarı estirecek
5 Ağustos’ta ise 60 milyondan fazla satan albümleri ve 5 kıtada gerçekleştirmiş oldukları iki binden fazla gösteri ile 10 yıldan fazla bir süredir salsa müziğini dünyaya duyuran ve en çok ses getiren Kolombiyalı orkestra olan “La 33” konser verecek. Rock, Caz ve Reggae ritmlerinden etkilenen ve bu seslerin karışımından oluşan müzikleriyle dinleyenlere müzik ziyafeti sunacak olan La 33’ün konseri 5 Ağustos Cuma günü saat 20:00’de EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi’nde olacak.
’Vahşi Büyü’nün Türkiye galası yapılacak
Kolombiya Haftası kapsamında Kolombiya Büyükelçiliği’nin aracılığı ve Kolombiya Kahve Üreticileri Federasyonu Avrupa Direktörlüğü’nün katkılarıyla kahve tadımı etkinliği gerçekleştirilecek. Hafta kapsamında Kolombiya’nın biyoçeşitliliği hakkında destansı bir hikâye anlatan ve Kolombiya tarihinin en çok izlenen filmi Vahşi Büyü’nün Türkiye galası gerçekleştirilecek. Gala, 7 Ağustos Pazar Günü saat 20.00’de Kongre Merkezinde olacak.