Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, gazeteciliğin önemine vurgu yaparak, “Basın yayın kuruluşlarımızın görevlerini yerine getirmesinde en büyük katkı ise isimsiz kahramanı olan emekçileridir. Basın yayın kuruluşları ve o kurumlarda görev yapan gazeteciler gecelerini gündüze katarak, çalışmaktalar. Tarihin her dönemindeki bu sorumluluk, içinden geçmekte olduğumuz süreçte basın camiası daha fazla önem taşımaktadır. Demokrasinin temel taşlarından toplumumuzun doğru bilgilendirmesini sağlayan değerli basın mensuplarımızın ve basın yayın kuruluşlarının her kademesinde görev yapan tüm emekçi arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy ise, “Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basın, sivil toplumun dinamizmini beslemektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, ilin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına katkı sağlayan, yaptıkları görev gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa eden değerli basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım” diye konuştu.

Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar ile İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy’un ziyareti nedeniyle memnuniyetini dile getiren AGAD Başkanı İbrahim Aslan, “Basın, haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olduğu gibi kurumlarla bireyler arasında bilgi akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. Son derece dinamik bir meslek olan gazetecilik, haberleri en doğru şekliyle kamuoyuyla paylaşma misyonu taşımaktadır. Bunun yanı sıra bu mesleği yapan gazeteci kardeşlerimiz, düşünceleri ve yorumları ile demokrasinin güçlenmesine katkı sunmakta, yaşanan sorunları ve yapılan çalışmaları gündeme taşıyarak idarecilerin çalışmalarına yardımcı olmaktadırlar. Haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmekte ve toplumun sesi olmaktadırlar. Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelerine çalışmalarıyla katkı sağlayan değerli basın çalışanlarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. İlimizde şevkle, fedakarca çalışan meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en samimi duygularımla kutlar, güzel haberlere ulaşmalarını dilerim” şeklinde konuştu.