Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nca (TİKA) tadilatı tamamlanan Moldova Cumhuriyeti Gökoğuz Yeri’nde bulunan Süleyman Demirel Türk-Moldovan Lisesi hizmete açıldı.
TİKA, Moldova’da gerçekleştirdiği projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Moldova’da eğitim alanında önemli projelere imza atan TİKA tarafından Moldova Cumhuriyeti Gökoğuz Yeri’nde 1999 yılından bu yana Türkiye ve Moldova Milli Eğitim Bakanlıkları işbirliğinde faaliyet gösteren Süleyman Demirel Türk-Moldovan Lisesi’nin tadilatı tamamlanarak, Cumhuriyetin 93’üncü yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde projenin resmi teslim töreni gerçekleştirildi.
Süleyman Demirel Türk-Moldovan Lisesi’nin açılışı Gökoğuz Yeri Başkanı İrinaVlah’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Törene, İrinaVlah’ın yanı sıra Gökoğuz Yeri Halk Topluşu Başkanı Dmitri Konstantinov, Eğitim Bakanı Sofia Torlak, Kongaz Belediye Başkanı Mihail Esir, T.C. Kişinev Büyükelçisi Hulusi Kılıç ve TİKA Kişinev Program Koordinatörü Canan Alpaslan’ın yanı sıra çok sayıda davetli ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Gökoğuz Yeri Başkanı İrinaVlah, Süleyman Demirel Türk-Moldovan Lisesi’nin birçok bakımdan Gökoğuz Yeri’ndeki liseler arasında özel bir yeri olduğuna değinerek, Gökoğuz Yeri ile yakın işbirliğinden dolayı TİKA’nın şahsında Türk halkına teşekkürlerini sundu.
Gökoğuz Yeri Halk Topluşu Başkanı Dmitri Konstantinov ise, Türkiye’nin özerkliğin kabulünden bu yana yanlarında olduğunu belirterek, TİKA’ya yaptıklarından dolayı müteşekkir olduklarını ifade etti. Kutlamalar, resmi konuşmaların ardından lise öğrencilerinin sergilediği folklor gösterileri, türküler ve şiirlerle devam etti.
Eğitim-öğretim faaliyetlerine 1999 yılında başlayan Süleyman Demirel Türk-Moldovan Lisesi, bünyesindeki öğrenci yurdu ile sadece Gökoğuz Yeri’ne değil Moldova genelinden öğrencilere de hizmet sunuyor.