OSMANiYE (AA) - Osmaniye Belediyesi tarafından yaptırılan "Analar Bacılar Konuk Evi", imzalanan protokolle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne tahsis edildi.

Belediye Başkanı Kadir Kara, imza töreninde yaptığı açıklamada, konuk evinin belediye meclisinin aldığı kararla şiddet önleme ve izleme merkezi olarak kullanılacağını belirtti.

Belediyelerin sosyal sorumluluk bilinciyle çalışmasının önemsendiğini dile getiren Kara, şöyle devam etti:

"Analar Bacılar Konuk Evi'nin Osmaniye’ye kazandırılmasında genel başkanımız Devlet Bahçeli'ye teşekkür ediyorum. Belediyeler sadece yol, su, kanalizasyon gibi rutin hizmetlerin dışında sosyal açıdan da kimsesizlerin kimsesi, sahipsizlerin sahibi olmak zorundadır. Bu binanın yapımını belediye gerçekleştirdi. İşletmesini devlet adına kurumsal olarak siz yapacaksınız. Kadınlarımızın daha iyi bir ortamda yaşayabilmeleri, herhangi bir şiddete maruz kalmadan devlet tarafından koruma altında olmalarından mutluluk duyacağız. Bizim için alacağımız bir dua yetecektir. Protokolünü gerçekleştireceğimiz bu eserin en kısa zamanda faaliyete geçeceğine inancım tamdır"

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun, "Osmaniyemize çok güzel bir eser kazandırıldı. Osmaniye ve Osmaniyeliye böyle önemli bir hizmeti kazandırdığınız için sizlere çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Kadir Kara ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun hazırlanan protokolü imzaladı.