Türkiye'de son günlerde tekrar gündeme gelen çocuklara cinsel istismar olaylarına yönelik olarak özel gereksinimli çocukların aileleri, istismarın tespiti, önlenmesi ve çocukların korunması hakkında bilgilendirildi. Uzmanlar cinsel istismar konusunun çocuklar ile konuşulması gerektiğini belirtti. 
Son günlerde sıkça artan çocuklara yönelik cinsel istismar olayları nedeniyle, Kocaeli’nin Başiskele bulunan ve Avrupa’nın en iyi özel eğitim kurumları arasında gösterilen Atlantis Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’de ailelere bilgiler verildi. Özel çocuk aileleri istismarın tespiti, önlenmesi ve çocukların korunmasına yönelik seminer verildi. Seminerde ailelerin cinsel istismar konusunu çocukları ile konuşmaları ve bu konu hakkında çocuklarını eğitmeleri tavsiye edildi. 

"Konuşmaya bile çekindiğimiz bu şeyleri küçük bedenler yaşamasın" 
Konu ile ilgili açıklamalar yapan Uzman Klinik Psikoloğu Yaprak Özkoşar, “Geçtiğimiz günlerde Ankara’da Eylül isimli çocuğumuzu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Şu anda da Ağrı’da Leyla ile ilgili haberleri de endişe ile izliyoruz. İlk önce toplum olarak çocuk istismarını nasıl bitirebiliriz ve sonrasında istismara nasıl engel olabiliriz bunu öğrenmemiz lazım. Kurumumuzda çocuk istismarı ile ilgili konferanslar düzenliyoruz. Ailelerimiz de bu konuda bilgilendiriyoruz. Ayrıca çocuklarımıza da derslerde bu konu ile ilgili eğitimler vermekteyiz. Anne ve babalara benim tavsiyem bu konuyu çocukları ile konuşmaları ve çocuklarını eğitmeleri. Çünkü konuşmaya bile çekindiğimiz bu şeyleri küçük bedenler yaşamasın. Biz eğitimciler olarak okullarda ailelerimizde evlerde çocuklarına hayvan sevgisini aşılamayız. Neden çocuğumuza hayvan sevgimizi aşılamalıyız? Çünkü hayvana zarar veren bir insan rahatça bir insana da zara verebilir” dedi.