Konya Büyükşehir Belediyesi, mübarek Ramazan ayında Konya’nın gönül sıcaklığını Bitlis Ahlat ve Van’ın merkez Tuşba ilçelerine taşıyarak binlerce kişiyi iftar sofralarında ağırlıyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi, bereket ve paylaşma ayı Ramazan’da Konya’da yaşanan coşkuyu kardeş şehir Bitlis Ahlat ile Van’ın merkez Tuşba ilçesine de taşıdı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, birlik ve beraberliğin pekiştiği mübarek Ramazan ayını Konya’da huzur içinde yaşadıklarını, toplumun farklı kesimleri ile iftarlarda bir araya geldiklerini belirterek, kardeşlik sofraları kurarak Konya’nın bu güzelliğini Bitlis ve Van’a yaşatmak istediklerini söyledi.
“AHLAT’TA İFTARDA BULUŞUYORUZ”
Konya’nın kardeş şehri, Selçuklu yadigarı Bitlis’in Ahlat ilçesinde Ramazan ayı ile birlikte günlük 500 kişilik iftar sofraları kurduklarını dile getiren Başkan Akyürek, Ukrayna’dan ülkemize getirilerek Ahlat’a yerleştirilen Ahıska Türklerini de her gün Konya’nın gönül sıcaklığında ağırladıklarını ifade etti. Ahlat Belediyesi ile birlikte Ramazan ayı boyunca iftarlarda 15 bin kişiyi ağırlamış olacaklarını kaydeden Başkan Akyürek, yine Ahlat’ta Ramazan gecelerinin manevi atmosferde yaşanmasına katkı sağlamak için Mesnevi sohbeti, sema ayini ve Irak Kerkük İlahi Grubu’nun yer aldığı programlar gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
Bütün Müslümanların kardeş olduğunu ve kardeşlerin biri sıkıntı yaşadığında bunu tamamının hissetmesi gerektiğini belirten Başkan Akyürek, Van’ın merkez Tuşba ilçesinde de günlük 2 ayrı noktada 2 bin kişilik iftar yemeği verdiklerini söyledi. Tuşba Belediyesi ile birlikte Ramazan ayı sonuna kadar 24 bin kişiyi iftarda ağırlayacaklarını kaydeden Başkan Akyürek, kardeşlik köprüsünün oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR
Ahlat Kültür Merkezi’nde Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Rahmet Akşamları programında konuşan Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, iftar sofralarına büyük katkı sağlayan, sema ayini ile Kerkük İlahi Grubu’nu ilçeye getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti. Çoban, Konya ile birlikte; yardımlaşma, paylaşma ve kucaklaşma ayı olan Ramazan ayının bereketli geçmesine katkı sağladıklarını dile getirdi. Ahlat Kaymakamı Bülent Tıkbıyıkoğlu, Garnizon Komutarı Ahmet Zafer Bayram ve Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı’nın katıldığı programa telefonla bağlanan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ahlat halkının ve Ahıska Türklerinin Ramazan ayını tebrik etti.
“72 YILLIK SÜRGÜNÜMÜZÜ UNUTTUK”
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin iftar çadırında buluşan Ahıska Türkleri, kendilerine destek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türk halkına teşekkür ettiler. Kendilerini her gün iftarda bir araya getiren Konya Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür eden Ahıska Türkleri, “Hem iftar sofraları kuruyorlar, hem de sema gösterisiyle Kerküklü Mevlidhanlarla bizleri buluşturuyorlar. Bu mübarek ayda bizlerin yanında olan, destek olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanına, Konya halkına çok teşekkür ederiz. Allah onlardan razı olsun. Allah onlara bereket versin. Ahlat’ta bize gösterilen sıcaklık ile 72 yıllık sürgünümüzü unuttuk. Çok mutluyuz” diye konuştular.
TUŞBA’DAN KONYA’YA TEŞEKKÜR
Konya ile Van arasındaki yakın ilişkiler ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin iftar sofralarıyla ilgili açıklama yapan Van merkez Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe de, “Konya’nın desteği ile iftar sofralarımızı binlerce kişiyle paylaşıyoruz. Bize desteklerini sunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e ve Konya halkına teşekkür ediyoruz” dedi. Van’ın merkez Tuşba ilçesindeki iki ayrı iftar sofrasında buluşan Vanlılar da mübarek ayda kendilerini kardeşlik sofrasında bir araya getiren Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.