Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü münasebetiyle Konya’da gerçekleştirilen etkinliğe Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dernek Kurucu Başkanı Derneğin kurucu başkanı Sadi Güneş, Dernek Başkanı Ömer Cücük, Başkan Yardımcısı Mustafa Yeleğen, Dernek üyesi Burçak Tüter, Dernek üyesi Ahmet Sarıç ile Konya’da yaşayan Kahramanmaraşlılar katıldı.

Kahramanmaraş'ın En Ünlü Dondurma Firmalarından Kervan'ın dondurmalarının ikram edildiği etkinlikte Kurtuluş Coşkusu yaşandı.

Programda konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Bizler için gerçekten mutlu bir an. Sizlere kahraman şehrin selamlarını getirdik. Kahraman şehrimizin kurtuluş gününü medeniyetimizin kurucu başkentlerinden, manevi dünyamızın önemli merkezlerinden güzel Konya’mızda sizlerle beraber olmaktan büyük memnuniyet duymaktayız.

Başta dernek başkanlarımız olmak üzere Kahramanmaraş’ımızın gurur gününü ve Kahramanmaraş’ımızın ruhunu buralarda en iyi şekilde yaşadığınız yaşattığınız için sizlere minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

12 Şubat 1920 bir destan. Yani daha Türkiye Büyük Millet Meclisi toplanıp orada istiklal mücadelesi kararını almadan, kahraman ecdadımız, tüm imkânsızlıklara rağmen, iman dolu göğsü ile dünyanın en güçlü işgalci ordularından bir tanesini bozguna uğratarak, Osmanlı’nın son destanını, Cumhuriyetimizin de ilk destanını yazmıştır.

12 Şubat 1920 bugünkü ülkemizin, Türkiye Cumhuriyetimizin kurulmasında önemli bir dönüm noktasıdır. O zamanki zafer ve başarı büyük bir motivasyon oluşturmuştur. Hiçbir yerden yardım ve destek almadan Fransa ordusunun bozguna uğratılması dünyada büyük ses getirmiş ve Kahramanmaraş Destanı yazılmıştır.

Kahramanmaraş’ta hizmet etmenin şerefini duymaktayız. Kahramanmaraş’a belediye başkanı olmak, Kahramanmaraş’ın emanetinin omuzlarımızda olması bizim için büyük bir şeref. Çünkü burası Sütçü İmam’ların, Rıdvan Hocaların, Arslan Beylerin şehri. Buralar Malik bin Ejder’in şehri.

Kahramanmaraş’ımızın bizim medeniyetimiz için çok önemli. Konya’mız da çok önemli. Kahramanmaraş ve Konya’mız ruh ikizi olan şehirler. Ruh kökleri aynı medeniyete, aynı değerlere aynı öğretilere dayanan şehirlerdir. Bugünkü medeniyetimizin inşasında buralar ev sahipliği yapmıştır. Buralar kültürü ve medeniyeti ile geleceğe yön veren şehirlerdir. Her geldiğimiz Konya’mızda yenilik görüyoruz. Gurur duyuyoruz bununla beraber” dedi.

Gecede bir konuşma yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek; “Yeryüzünde başka ‘Kahraman’ sıfatını taşıyan şehir var mı ben bilmiyorum. Kahramanmaraş’lılar şehirleriyle, tarihleriyle ecdatlarıyla ve kahramanlıklarıyla ne kadar övünseler azdır. Kahramanmaraş’ta Konyamız da kardeş şehirlerdir. Büyükşehir Belediye Başkanımız bahsetti. Medeniyetimizin temel şehirleridir. Misyonu olan şehirleridir. Yeni dünyada, yeni asırda, yeniden Türk-İslam Medeniyeti yeryüzüne damga vuracaksa bunda Konya gibi Kahramanmaraş gibi tarihi olan şehirlerimizin, misyonu olan şehirlerimizin çok önemli rolü olacaktır. Çalışmalarımız ve hedeflerimiz bu doğrultuda olmalıdır ve olmaktadır. Bu vesile ile Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü kutluyor, tüm Kahramanmaraşlılara selam ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dondurma şovu yapıldı ve başta belediye başkanları olmak üzere diğer katılımcılar Kahramanmaraş'ın Ünlü Dondurma Markası Kervan Pastaneleri tarafından yapılan meşhur Maraş Dondurması’nı satırla kestiler. Sami Kervancıoğlu'nun bizzat Konya'ya giderek konuklara elleriyle dondurma ikram etmesi de büyük takdir topladı.

Program plaketlerin sunulması ile sona erdi.