Son Valiler Kararnamesiyle Konya Valisi olarak atanan eski Hakkari Valisi Yakup Canbolat görevine başladı.
Konya Valiliği önünde gerçekleştirilen karşılama programına Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Canbolat, Valilik önünde protokol üyeleriyle selamlaştıktan sonra çevredeki vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. Vatandaşlarla da selamlaşan Canbolat daha sonra makamında değerlendirmelerde bulundu.
Konuşmasına Konyalıları selamlayarak başlayan Vali Canbolat, Bakanlar Kurulunun 1 Haziran 2016 tarih ve 2016/8864 sayılı Kararnamesi ile Konya Valiliği görevine bugün başladığını söyleyerek, “Anadolu Türklüğünün kadim başkenti Konya, tarih boyunca önemli misyonlar üstlenmiş, onlarca medeniyeti ağırlamış, Anadolu bozkırının kurak ve çatlamış topraklarında yeşeren başaklar ile bu topraklarda yaşayan nice nesiller beslemiştir. Her sokağı buram buram tarih kokan Hz. Mevlana diyarı, hoşgörü ve kardeşliğin şehri Konya ilimize vali olarak hizmet edecek olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum" dedi.
Vali Canbolat, Kaymakam adayı olarak 24 yıl önce Konya’da mesleğe başladığını da söyleyerek, “Bu aziz kentte tekrar görev almanın ağır sorumluluğunun bilincindeyim. Bütün insanlığa ilahi aşkın ve hoşgörünün çağrısını yapan Konya, sahip olduğu potansiyel, üstün sosyal ve kültürel değerleri, sanayisi ve ticareti, verimli toprakları, çalışkan halkı, avantajlı konumu ile ülkemizin hedeflerine ulaşmasına büyük katkılar sağlayacaktır. Bu sürece katkı sağlayabilmeyi arzu ve ümit etmekteyim ve bundan da büyük mutluluk duyacağım” ifadelerini kullandı.
“ŞEHRİMİZE HİZMET ETME AZMİ VE GAYRETİ İÇİNDE OLACAĞIZ”
Türk halkının, kurumların en iyi hizmetine layık olduğunun da altını çizen Vali Canbolat, “Bu bağlamda hizmetlerimizi vatandaşlarımıza daha sağlıklı ulaştırabilmek için milletvekillerimiz, kamu kurumu ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin üniversitelerimizin, meslek odalarının, sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve personeli, yazılı ve görsel basınımız ve çalışkan halkımızla beraber en doğru, en akılcı fikirlere ulaşarak mesai mefhumu gözetmeden hep birlikte şehrimize hizmet etme azmi ve gayreti içinde olacağız” şeklinde konuştu.
Vali Canbolat, çalışmalarında temel yaklaşım olarak insan odaklı bir anlayışı olacağını da vurgulayarak, hukuka bağlı, insan haklarına saygılı, şeffaf, hesap verebilen, katılıma açık toplumun bütün kesimlerini kucaklayan, vatandaşlara güvenen, vatandaşa hizmeti kutsal bilen güler yüzlü bir yönetim olacağının da altını çizdi.
İlkelerinin herkese aynı yakınlıkta bulunma ve adaletli olma anlayışı olduğunu belirten Vali Canbolat, “Sürekli olarak vatandaşlarımızın arasında, yanında olacak ve bize ulaşmalarına imkan sağlayacağız. Bu bağlamda kentin yönetiminde söz sahibi olanların ve aziz Konyalıların şahsıma verecekleri katkıdan hiç şüphem bulunmamaktadır. Bugüne kadar ilimize yapılan hizmetlerde emeği geçen tüm valilerimize özellikle bayrağı devraldığım Vali Muammer Erol’a teşekkür ediyor, bu görevi bana layık gören başta sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Bakanlar Kurulunun değerli üyelerine saygı ve şükranlarımız sunuyorum. Birlikte daha güzel bir Konya’ya ulaşmak dileğiyle; selam, sevgi ve saygılarımız sunuyorum” diye konuştu.