İzmir’de, 19 Mayıs kutlamaları çerçevesinde Gündoğdu’da 10 bin kitap dağıtılırken, 7’den 70’e birçok İzmirli Kordon’da kitap okumanın keyfini yaşadı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını farklı etkinliklerle kutluyor. Gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırma amacıyla düzenlenen Kitap Kozası etkinliği, Gündoğdu meydanında özel olarak hazırlanmış çadırlarda gerçekleştirildi. Gençlere ve çocuklara 5 bini Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’u olmak üzere 10 bin ücretsiz kitap dağıtılırken, kitap okumak isteyenler için oluşturulan oturma düzenleri kitapseverleri ağırladı.
İZMİRLİLER MEMNUN
İlk kez bu tarz bir etkinlikle karşılaştıklarını belirten vatandaşlar, memnuniyetlerini ifade etti. Kitap okuyan İzmirlilere eşlik eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da kitapların ücretsiz dağıtıldığını ifade ederek, “İzmir’in dokusuna, gençlerine, İzmirli hemşehrilerimize uygun bir 19 Mayıs kutlaması yapmak istedik. 5 bini Atatürk’ün Nutuk’u olmak üzere; hem klasikler, hem ilk dönem vatan şairlerimiz, hem de çocuk kitaplarımızdan oluşan 10 bin kitap dağıttık. Kitap okuma alışkanlığının giderek azaldığı günümüzde hemşehrilerimizi kitapla buluşturmanın yararlı olacağını düşündük” dedi.