Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, “Sizin emanetinize aldığınız, himayenize aldığınız çocuklara verdiğiniz sevgiyi, şefkati sıcaklığı biz hiçbir zaman veremeyeceğiz” dedi.
Koruyucu Aile, Evlat Edinme Derneği (KOREV) üyeleri iftar yemeğinde bir araya geldi. Ankara Limak Ambassadore Otel’de gerçekleştirilen iftar programında Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Aile ve Sosyal Politikalar Ankara İl Müdürü Selim Çelenk, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin yer aldı.
Programda konuşma yapan Mehmet Ersoy, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak çocuklarımızın daha doğal ortamlarda, yuva ortamından alınarak çok daha samimi, sıcak ortamlarda yetişmeleri için elimizden gelen her türlü hayrı gösteriyoruz. Türkiye genelinde çok az sayıda çocuk yuvamız kaldı. Çok az sayıda sevgi evimiz var. Bunların yerini çok büyük oranda yaklaşık 9 bin çocuğumuzun çok büyük bir kesimini çocuk evlerimizde, apartman dairelerinde komşuların arasında, bakıcı anneleri ile birlikte 5,6 yavruluk evlerde yetiştirmeye çalışıyoruz. Ama biliyoruz ki sizin emanetinize aldığınız, himayenize aldığınız çocuklara verdiğiniz sevgiyi, şefkati sıcaklığı biz hiçbir zaman veremeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
KORGEV Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Akdeniz Keklikoğlu, yaptığı konuşmada koruyucu aileliğin gizlenmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Koruyucu ailelik siteminin gelişmesi için lütfen gizlenmeyin. Evet, çocukların gizlenmesi gerekiyor ama sizler gizlenmeyin. Bu sistemi savunun ki daha çok çocuk korunsun. Bir çocuğun dahi yuvadan çıkması, bir çocuğun dahi düşlerin yaşanması çok önemli bir katkıdır toplum için, dünya için, bizim geleceğimiz için. Biz bir koruyucu aile ormanı yapmak istiyoruz. Her koruyucu aile yanına yerleştirilen çocuk için 5 tane fidan dikmek istiyoruz. KOREV olarak da bütün masraflarını karşılamak istiyoruz. Sizden tek ricamız bize alan tahsis etmeniz” diye konuştu.
Konuşmaların tamamlanmasının ardından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve KORGEV Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Akdeniz Keklikoğlu programa katılan ailelere koruyucu aile kimliklerini takdim etti.