Marmara Belediyeler Birliği, Körfez ülkelerinin üst düzey yerel yöneticilerden oluşan 60 kişilik heyete Türkiye’deki yerel yönetimlerin yapısı, işleyişi ve tecrübelerinin anlatıldığı bir konferans verdi.
Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen “Belediyecilikte Türkiye Tecrübesi” Konferansında Körfez Ükeleri’nin yerel yönetimden sorumlu Bakan Yardımcıları ve Belediye Başkanlarına, Türkiye’deki yerel yönetimlerin işleyişleri anlatıldı. Ürdün, Umman, Suudi Arabistan, Suriye ve Sudan gibi ülkelerden gelen üst düzey yöneticilerin oluşturduğu 60 kişilik heyete,belediyelerin finansal yapılarından, strateji planlama çalışmalarına kadar bir çok konuda bilgiler verildi.
TÜRKİYE’NİN BELEDİYECİLİK TECRÜBESİ KÖRFEZ ÜLKELERİNE YOL GÖSTERECEK
Suudi Arabistan’da faaliyet gösteren bir danışmanlık firmasıyla yürütülen ortak çalışmayla hazırlanan programın ilk oturumu yapıldı. Double Tree By Hilton Otel ev sahipliğinde 3 gün boyunca devam edecek konferansın ilk gününde, Türkiye’de yerel yönetimin genel yapısı, yerel yönetimlerin finansal yapısı, insan kaynakları yönetimi ve stratejik planlama başlıkları anlatılırken, İkinci gün İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcıları ile üçüncü gün İBB İştirak Şirketleri Genel Müdürleri ve yardımcıları tarafından tecrübe ve bilgi paylaşımı toplantısı gerçekleştirilecek.
Programın devamında ise heyetten bir grup ile İstanbul’da bir ilçe belediyeye ve iştirak şirketine teknik inceleme ziyareti gerçekleştirilecek.