Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, terörle mücadele güvenlik güçleriyle omuz omuza mücadele eden korucuların dün olduğu gibi bugün de mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğini belirterek, FETÖ gibi PKK ve siyasi uzantılarının da halkın önünde diz çökeceğini söyledi.
Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, son dönemlerde korucuların terör örgütü PKK tarafından yoğunluklu olarak hedef alınmasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Siirt Gazi ve Şehit Aileleri Dernekleri Federasyonu binasında düzenlenen toplantıya, çok sayıda korucu katıldı. Sözen, 35 yıldır zarar görenin, öldürülenin, dağa kaçırılanın, camileri yakılanın ve özgürlükleri elinden alınanın Kürt halkı olduğunu belirterek, “PKK, Marksist, Leninist ve dış güçlerin ürünüdür. Dış güçlerin ellerini yakmamak için kullandıkları maşadır. Biz korucu camiası olarak ölsek de şehit olsak da gazi olsak da 1,7 milyon korucu ailesi olarak PKK’nın karşısındayız. Onların karşısında dik duracağız. Siyasi uzantılarının karşısında dik duracağız" dedi.
“Belediye KCK’nın merkezidir”
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, KCK’nın merkezi olduğunu iddia eden Sözen, “Terör örgütünün kalbidir. Halende kalkmışlar, ‘Halkın seçtiği belediye başkanları devlet görevden aldı’ diyorlar. Evet, siz halkın seçtiği belediye başkanlarısınız ama siz halka değil terör örgütüne hizmet ediyorsunuz. Aslında halk da sizi seçmemiştir, siz seçimlerde halkın özgür iradesine silah dayayarak, zorla kendinizi seçtirdiniz. Bugünde sizi seçtiğini söylediğiniz o halka hizmet yapmıyor, hendek atlatıyorsunuz" diye konuştu.
“Bu halkın önünde diz çökecekler”
FETÖ gibi terör örgütü PKK’nın da diz çökeceğini belirten Sözen, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“15 Temmuz darbesi gecesinde minarelerde ezanımızı susturamayanlar, halkımıza diz çöktüremeyenler, halkımızın önünde diz çökmek zorunda kalanlar, bugün PKK’nın Suriye kolunu PYD ve YPG’yi destekleyerek, kendilerince Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışıyorlar. Bu gözü kara korucular, bu vatan için gözlerini kırpmadan ölüme giden korucular, Ankara ve İstanbul’da tankın önünde duran, tabiri caizse sizin jetlerinize boyun eğmeyen vatandaşlar bu ülkede olduğu sürece topunuzla tüfeğinizle gelin, uçağınızla gelin. Hepiniz bu halkın önünde diz çökeceksiniz. Halkın iradesinin önünde başka irade tanımıyoruz.”