Ordu Gönüllü Eğitimciler Derneği ve Peygamber Yolu Derneği tarafından organize edilen Herkes O’nu Okuyor yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı.

Yarışma sonucunda Ordu genelinde 44 kişi ödüllendirildi. Bütün kategorilerde 2 umre, 2 iPad, 4 mini iPad, 6 adet cep telefonu, 9 adet tablet, 2 adet fotoğraf makinesi ve çeşitli hediyeler verildi. Dört kategoride gerçekleşen yarışmada Ünye’den ilkokul kategorisinde Bera Kayış, Altınordu’dan ortaokul kategorisinde Dilanur Çorbacı, yine Altınordu’dan lise kategorisinde Hande Özkaya ve yetişkin kategorisinden Altınordu’dan Fatma Sulunoğlu hediyelerini almaya hak kazandılar.

Yarışmanın Ordu ili organizatörlüğünü yapan ORGED Başkanı Muharrem Parlayan, Hz. Muhammed (sav)’i daha iyi tanımak ve tanıtmak amacıyla bir araya geldiklerini belirterek, "Bugün birçok sıkıntı Efendimiz'i layıkıyla tanıyıp, O’nun yaşantısı rehber edinilmediği için yaşanıyor. Efendimiz, herkes ile diyalog içerisinde idi. Kendisine yıllarca düşmanlık edenleri bile kazanabilmek için çok büyük gayret sarf etti. Peygamber Efendimiz, toplumun yüzde yüzünü kazanmaya kendisini adamıştır. Efendimiz şu topluma gelseydi, Mekke’de yaptığını yapar, kapı kapı dolaşır, herkesle diyalog kurabileceği bir zemin oluşturmaya çalışır." şeklinde konuştu.

Umre hediyesi kazandıkları için çok mutlu olduklarını belirten Fatma Sulunoğlu ve Hande Özkaya, "Umre hediyesini bize nasip ettiği için Yüce Rabb'imize binlerce kez hamd olsun. Peygamber Efendimiz'e binlerce kez salat ve selam olsun. Allah bu ödülü herkese nasip etsin. Bu yarışmayı düzenleyen emeği geçen herkese teşekkür ederiz." diye konuştular.