Samsun’un Bafra ilçesinde birleştirilmiş sınıf köy ilkokullarında okuyan öğrencilere yaşadıkları şehir Samsun’u tanıtmak amacıyla yapılan 'Benim Güzel Şehrim Projesi' faaliyete geçti.

Proje kapsamında Bafra ilçesine 60 kilometre uzaklıktaki Meşeli Türkmenler Mahallesi'nin 4 ilkokulundan toplamda 53 öğrenci 4 öğretmen Samsun’u tanımak ve ilk defa deniz görmek için Bafra Hükümet Konağı önünden yola çıktı.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan, “Birleştirilmiş sınıf köy ilkokullarında okuyan öğrencilere yaşadıkları şehir Samsun’u tanıtmak amacıyla yapılan ‘Benim Güzel Şehrim Projesi’ faaliyete geçti. Bu proje Bafra Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından planlanıp Samsun Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda, Bafra Nazmiye Demirel Ortaokulu koordinatörlüğünde gerçekleşmektedir. İlçemizde birleştirilmiş sınıflı köy ilkokullarından 19 okulu 314 öğrenci ve 18 öğretmen ile her gün saat 09.00 ile 16.00 saatleri arasında Bafra Hükümet Konağı önünden alınıp Samsun Batı Parkta bulunan Amazon Köyü, İlkadım Anıtı, Hayvanat Bahçesi ve Bandırma vapuru güzergahı gezdirilip öğle yemeği ikram edilecektir. Bu gün Meşeli Türkmenler mahallesinden 53 öğrenci 4 öğretmen ile ikinci kafilemiz şuan itibariyle yola çıkıyorlar." şeklinde konuştu.

Uğurlama törenine Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Daire Müdürleri, Bafra Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer katıldı.