Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Yeniköy’de, Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Köy meydanında toplanan köylüler, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle köy meydanında tur attı. Köylüler daha sonra Cumhuriyet coşkusunu köy meydanında çiftetelli oynayarak yaşadı.
Ezine’ye bağlı 300 haneli Yeniköy’de ilk kez Cumhuriyet bayramı etkinliği düzenlendi. Köyde yaşayan kadın erkek her yaştan vatandaş, akşam saatlerinde ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle köy meydanında toplandı. Buradan meşaleler eşliğinde yürüyüşe başlayan köy sakinleri, sloganlar eşliğinde köy sokaklarında tur attı. Fener alayı, yine köy meydanında sona erdi. Burada ise Cumhuriyet coşkusu devam etti. Köy sakinleri, Cumhuriyet coşkusunu çiftetelli oynayarak yaşadı.
Köylerinde ilk kez böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyleyen muhtar Kemal Tutar, "Köyümüz 300 hane. Nüfusumuz 510. Ancak deniz kıyısında olduğu için yaz aylarında nüfusumuz 1500’e kadar çıkıyor. Bu yıl, köy gençlerimizden gelen taleple böyle bir etkinlik yaptık. Oldukça da güzel oldu. Genç yaşlı bütün köy sakinleri, Cumhuriyet bayramını büyük bir coşkuyla kutladık. Bu tür etkinliklerin, birlik ve beraberliğimiz için çok önemli olduğuna inanıyorum. Bu tür programlara bundan sonra da devam edeceğiz" dedi.