ADANA (AA) - Spor Toto 3. Lig 1. Grup takımlarından Kozan Belediyespor, ligin 10. haftasında yapacağı Yeşil Bursa maçını stadının lig kriterlerine uygun hale getirilmesi dolayısıyla Kozan’da oynayacak.

Kozan Belediyespor Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, sezon başından bu yana iç saha maçlarını Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu'nda yapan Kozan Belediyespor,  İsmet Atlı Şehir Stadyumu'nun Kozan Belediyesi ile  Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün iş birliğiyle Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği 3. Lig stadyum kriterlerine uygun hale getirdi.

Stadyumda yapılan çalışmalar kapsamında çim sahada zemin sağlıklaştırmasının yapılmasının yanı sıra hakem odaları, test odaları ve soyunma odaları yenilendi. Daha önce bulunmayan eş güdüm odası ile ilk yardım odaları kuruldu.

Çıkış tünellerinin de düzenlendiği stadyumun tribün bakımları yapılarak engelliler için engelli tribünü yapıldı. Basit altyapı tadilatları kapsamında ise istinat duvarlarının üzerleri kapatılarak stadyum çevresine paratoner yerleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Kozan Belediyespor tarihinin efsane başkanlarından Sami Açıkgöz’ün vefatın 18. yılının anıldığı günlerde takımın 3. Lig’de kendi evinde yeniden maça çıkmasının kulüp için anlamlı olduğunu kaydetti.

Öztürk, şunları ifade etti.

 “Takımımızın 3. Lig'de sergilediği üstün performans büyük bir özverinin sonucudur. Kulüp yönetimimiz, teknik ekibimiz ve futbolcularımız, taraftarımızın da büyük desteğiyle arka arkaya başarılara imza atmaya devam ediyor. Maddi sıkıntılar takımımızın başarısına engel olamayacaktır. Bütün Kozanlılara çağrımız takımlarına destek olmaları, Kozan'da oynanacak tüm maçlarda tribünleri doldurmalarıdır.”

Grubunda  4. sırada bulunan Kozan Belediyespor ligin 10. haftasında 18 Ekim Pazar günü Yeşil Bursa ile karşılaşacak. İsmet Atlı Şehir Stadyumu'nda yapılacak karşılaşma saat 15.00'de başlayacak.