ADANA (AA) - Kozan’da 48 kadına meme kanseri taraması yapıldığı, 60 kadının da taramadan geçirileceği bildirildi.

Kozan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Adana Büyükşehir Belediyesinin katkıları ile Kozan Belediyesi tarafından 1-31 Ekim ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ dolayısıyla başlatılan ücretsiz meme kanseri taramasında, 4 günde 45-60 yaş arası 48 kadın taramadan geçirildi.

Tufanpaşa Mahallesi Turgut Özal Bulvarı’nda konuşlandırılan ve günde 15 kişinin muayene edilebildiği, ileri teknoloji dijital mamografi cihazı bulunan özel donanımlı araç içerisinde, 7 personel, 4 gün boyunca kanser taraması yaptı.

Kozan Belediyesi Sağlık görevlileri, göğüs kanserinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olduğunu hatırlatarak, meme kanserine karşı en iyi koruyucunun erken teşhis ve tedavi olduğunu vurguladı. Taramalara beklenenden fazla talep geldiğini ifade eden görevliler, daha önce kayıt yaptıran 60 kadının da ilerleyen günlerde muayene edileceği belirtildi.

Taramadan geçen bazı kadınlar da çalışmayı gerçekleştiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk’e böyle pahalı ve önemli bir hizmeti ayaklarına kadar getirdikleri için teşekkür etti.