KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan törende, göreve geldikleri günden beri öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim almaları için çalıştıklarını belirtti.

 Öğrencilerini uğurlamanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Karaaslan, eğitim yelpazesinin her geçen gün genişlediğini, geçen yıl 17 bin olan öğrenci sayısının bu sene 26 bine yükseldiğini anlattı. Eğitim kalitesinin daha da artırılması için gerekli altyapının önemli bir kısmının tamamlandığını vurgulayan Kararaslan, şöyle devam etti:

"Bazen bitmesini istemediğiniz bazen de bitmeyecek gibi gelen öğrencilik yıllarınız bugün son buluyor. Bizler bugün yavrusunu yuvadan uçuran kuşlar gibiyiz. Hayatınıza yeni bir yelken açmış durumdasınız. İş sahibi olacak, yuva kuracak ve çok önemli sorumluluklar üstleneceksiniz."

-  "Bu güzel coğrafyada tüm bozma çabalarına karşın huzur içerisindeyiz"

Yakın çevrede yaşananların ülkedeki selametin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğine dikkati çeken Karaaslan, "Bu güzel coğrafyada tüm bozma çabalarına karşın huzur içerisindeyiz. Anadolu'ya 1071'de hep birlikte geldik ve Çanakkale'yi hep birlikte savunduk. Şimdi ise 2071'e hep birlikte yürüyoruz. Yaşanan beraberliği etnik ve mezhep çatışmalarıyla bozmak isteyenlerin oyununa gelmeyiniz. Bu sizin önemli göreviniz olmalı her fitnenin önüne geçecek ve önlemeye çalışacaksınız. Böylece sizde hakkı olanların hakkını ödemiş olursunuz."

Dönem birincisi Fatih Mehmet Diş ise 4 yıl önce birincilikle girdiği okuldan yine biricilikle ayrılmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Konuşmaların ardından bölümlerinde başarılı olan öğrencilere diplomaları ve hediyeleri verildi. Törenin ardından öğrenciler müzik eşliğinde eğlendi.