KSÜ’de Skandal İddia! Rektörün Kızını Almayan Jüriye Baskı mı Yapılıyor!
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’ın İstiklal Üniversitesi’nde Okutman olan kızı Esra Aslancan’ın Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’ın aynı zamanda öğretim üyeliği yaptığı bölümde (Eğitim Yönetimi ve Denetimi ABD) doktora sınavına girdiği ve kazanamayınca bölüm başkanına, dekana ve diğer jüri üyelerine baskı yaptığı iddia ediliyor.
Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’ın baskıları neticesinde Eğitim Fakültesi dekanının istifa ettiği ancak skandalın ortaya çıkmaması için istifanın Rektör tarafından kabul edilmediği iddiaları yine üniversite camiasında konuşuluyor.
Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mahmut Sağır Neden İstifa Etti(rildi)?
Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’ın kızı yeterli notu alamadığı için sıralamaya giremeyince ve doktorayı kazanamayınca aynı zamanda jüri başkanı olan Doç. Dr. Mahmut Sağır’ın Rektörün kızını almadığı için istifa etmek durumunda kaldığı Üniversite çevrelerinde dillendiriliyor. 
Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mahmut Sağır Neden Saldırıya Uğradı?
Doç. Dr. Mahmut Sağır ile PDR Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Yemliha Coşkun arasında Perşembe günü kavga çıktı. Kavganın ardından iki öğretim üyesi de açığa alındı. 
Benzer bir olay çok yakın zamanda KSÜ Fen Edebiyat Fakültesinde iki profesör unvanlı öğretim üyesi arasında yaşandığında açığa alınma işlemi yapılmadığı söyleniyor. Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’ın, öğretim üyesi Doç. Dr. Mahmut Sağır’ı açığa almaktaki amacı intikam almak mıdır? 
Doç. Dr. Mahmut Sağır’a karşı İdare tarafından bir hınç ve intikam güdüsüyle hareket edildiği üniversite camiasında konuşuluyor.
Bir kamu çalışanının görevden uzaklaştırılmasının şartları soruşturmanın selameti açısından delil karartma ve tanık etkilemedir. 
Jüri başkanı ve istifa ettirilen bölüm başkanı Doç. Dr. Mahmut Sağır ile Doç. Dr. Yemliha Coşkun bunların hangisini taşıyor? Neden diğer kavga ettiği iddia edilen öğretim üyeleri açığa alınmadı? 
Doç. Dr. Mahmut Sağır’ın açığa alınmasının sebebi Rektörün kızının doktoraya alınmaması olabilir mi?