KAYSERİ (AA) - Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 2014 yıllık faaliyetlerini konusunda üyeleri ve katılımcıları bilgilendirdi. 

Hiçyılmaz, bir otelde düzenlenen toplantıda, yıl boyunca yapılan çalışmaları slayt eşliğinde anlattıktan sonra odanın gelecek planları hakkında bilgi verdi. Göreve geldikleri günden itibaren üyelerin yönetime katılımlarına önem verdiklerini, bu kapsamda meslek komitelerini aktif bir şekilde hayata geçirdiklerini anlatan Hiçyılmaz, katılımcı ve demokratik bir yönetim anlayışını benimsediklerini vurguladı.

Üyelerin bizzat odaya gelerek taleplerini, şikayetlerini dile getirmelerini istediklerini kaydeden Hiçyılmaz, "Yaşanan sorunları direk bize iletsinler, biz de bunlara elimizden geldiğince çözüm bulalım istedik. Biz göreve gelene kadar kapalı bir kutu olan Ticaret Odası'nı üyelerimizin hizmetine açtık. Kapılarımız sonuna kadar üyelerimize açık. Üyelerimiz meslek komiteleri aracılığıyla düşüncelerini, fikirlerini oda yönetimine iletme imkanı buluyor. Kendi evleri olarak görmelerini istediğimiz odamızda bir araya geliyorlar" ifadelerini kullandı.

Göreve geldikleri 1,5 yıllık süre zarfında toplam 770 meslek komitesi toplantısı yaptıklarını belirten Hiçyılmaz, toplantılara mesaj, e-mail ve telefon yoluyla tüm üyelerini davet ettiklerini ve 8 bin kişinin katıldığını vurguladı. Bu toplantılarda 2 bine yakın kararın alındığını dile getiren Hiçyılmaz, üyelerin sorunlarının çözüme kavuşturulması, isteklerinin yerine getirilmesi ve odanın daha aktif çalışması adına meslek komitesi toplantılarıyla alınan kararları önemsediklerini söyledi. Göreve geldiklerinde üyelerin iletişim bilgilerini güncellediklerini anlatan Hiçyılmaz, "Göreve geldikten sonra ulaşılabilen üye sayısını 900'den 12'bine çıkardık. Üyelerine ulaşamayan bir odanın faaliyette gerçekleştiremeyeceğine veya verimli olamayacağına inandık. Tüm bu çalışmalarımızın yanı sıra sosyal projelere de önem verdik. Çok sayıda okul, öğrenci yurdu, yardım dernekleri ve ihtiyaç sahiplerine maddi ve manevi destekte bulunduk" diye konuştu.

Hizmet verirken kaliteye de önem gösterdiklerini ifade eden Hiçyılmaz, kalite belgelerini yenilediklerini kaydetti. Ayrıca 10002 ve 27001 belgelerini almak için de çalışmaları tamamladıklarını söyleyen Hiçyılmaz, " Önümüzdeki günlerde de bu belgeleri alacağız. Belgelerin sadece duvarda asılı kalmasının bir anlamı yok. Önemli olan o belgelerin gereğini yerine getirmek. Bunun içinde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

Oda olarak kapalı çarşının daha aktif ve işlevsel kullanımı için 30'a yakın toplantı gerçekleştirdiklerini ve 3 farklı anket çalışması yaptıklarını kaydeden Hiçyılmaz, bu toplantılara yerel yönetimleri de dahil ederek alınması gereken tedbirleri belirlediklerini ifade etti.

Kayseri'de lojistik köy kurulması ve hızlı tren çalışmalarını her fırsatta dile getirdiklerini vurgulayan Hiçyılmaz, Kayseri'nin ihracatının büyük bir kısmının Mersin limanından yapıldığını ve Kayseri-Mersin arasında yapılacak hızlı trenin şehrin ihracatına ciddi anlamda katkı sağlayacağına inandıklarını belirtti.

Hiçyılmaz, Kayseri Sanayi Odası'nın yanındaki KTO'ya ait arsaya da en kısa zamanda hizmet binası yapacaklarını söyledi. Mevcut binanın yetersiz kaldığını ifade eden Hiçyılmaz, düzenlenen yarışmayla çok amaçlı bir bina tasarladıklarını ve yakın zamanda binayı yaparak burada hizmet vermeye başlayacaklarını dile getirdi.