KAYSERİ (AA) - Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, yönetim kurulu üyeleriyle Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Çolakbayrakdar'ın makamındaki ziyarette konuşan Hiçyılmaz, Çolakbayrakdar'ın iş hayatında çok başarılı hizmetlerde bulunduğunu belirterek, belediye başkanlığında da önemli işlere imza atacağına inandığını söyledi. 

İş dünyasının beklentilerini karşılamaya çalışacaklarını dile getiren Çolakbayrakdar da "İş dünyasından gelen biri olarak muhakkak ki bundan sonra sizlerle olan çalışma tempomuzu biraz daha farklı ve hızlı yapacağız. İş dünyamızın, sanayicimizin, iş adamımızın ve tüccarımızın belediyelerimizden beklentisi, yapılması gereken hizmetler neyse onların yapılması noktasında gayretimiz fazla olacak" ifadelerini kullandı.

Dünya ölçeğinde artık ülkelerin isimlerinin yarışmasından ziyade şehirlerin isimlerinin yarışmasının ön planda olduğuna dikkati çeken Çolakbayrakdar, şunları kaydetti:

"Kayserimizin ismini de global bir marka haline getirebilmek için yapmamız gereken neyse bunların gayreti içerisinde olacağız. Yerelde bir markayız, ulusalda bir markayız ama bu bizim için yetmez. Artık bu çıtayı uluslararası bir arenaya taşıyıp, Kayseri’nin uluslararası bir marka olduğunu deklare edip göstermemiz lazım. Kayseri'nin genetiğinde şehir menfaati için her zaman birlik ve beraberlik içinde olmak var. Bu şehrin DNA'sına kazınmış olmalı ki yıllardan beri süregelen bir gelenek olarak yaşamaktadır.  Ne zaman şehir ve  ülke menfaati için bir şey ortaya gelmişse her kurum 'ben’ demeden, biz' şuuruyla çalışmaktadır. Bu şehre yapılabilecek, konulabilecek artı katkılar için bir araya gelebilmiş, hiçbir zaman farklı bir görüş ortaya koymadan ortak görüş neyse sağlamıştır. İnşallah bu birliktelik kültürü bundan sonra da devam edecektir. Bununla birlikte gerek Ticaret Odamız gerek diğer kurum ve kuruluşlarımızla şehir için yapılması gereken ne varsa hep beraber çalışmaya hazırız. Bu yöndeki gayretimizin devam edeceğinin de bilinmesini istiyorum."